Turneu cu probleme la Târgu Jiu! CSM a şchiopătat pe teren propriu

CSM Târgu Jiu a pierdut ambele meciuri ale turneului amical de baschet desfăşurat în municipiul nostru. Vineri, înainte de jocul cu Steaua Bucureşti, a avut loc prezentarea lotului gorjean. Din păcate, pentru gazde la acest meci nu a putut evolua chiar cel mai important jucător al trupei lui Jordanco Davitkov, Porter Troupe. Americanul a suferit o toxiinfecţie alimentară şi nu s-a dezechipat pentru joc. Probleme medicale a resimţit şi Camil Berculescu, care s-a accidentat la încălzire şi a prins doar câteva secunde pe parchet. Chiar şi aşa, trupa gorjeană a oferit un joc extrem de antrenant, fiind învinsă la limită de bucureşteni, după o repriză adiţională, scor 85-86.


Duminică, Ahmed Bashir a rezistat doar o repriză pe parchet în meciul cu SCM U Craiova. Privată şi de prezenţa lui Camil Berculescu, şi cu Porter Troupe nerefăcut complet, CSM a suferit mai ales în a doua repriză şi a încheiat jocul învinsă, scor 85 – 75.


La finalul partidelor, antrenorul Jordanco Davitkov a recunoscut că şi-ar mai dori un jucător român. Tehnicianul macedonean a mai spus că procesul de omogenizare va necesita mai mult timp.
“În primul meci au existat nişte posesii pierdute, nişte greşeli, dar în general am fost mulţumit cu ceea ce am văzut la unii jucători. A fost pentru prima dată când am jucat împreună, avem nevoie de timp. A fost bine că am jucat în faţa fanilor după atâta timp şi sper să fie şi mai mulţi fani la meciurile oficiale. A fost o atmosferă foarte frumoasă şi sperăm să-i readucem la sala prin rezultate. Am jucat două meciuri fără jucători importanţi. În primul meci, nu a putut evolua Porter Troupe, iar în al doilea meci, Ahmed a simţit o durere la genunchi şi nu a mai forţat. Am spus şi înainte de turneu că nu eram pregătiţi sută la sută, iar asta s-a văzut şi în numărul de libere pe care le-am ratat, 11. Este evident că avem nevoie de încă un jucător român. Este foarte dificil să jucăm cu un asemenea roster”, a declarat Davitkov.


Fără îndoială, Porter Troupe este un jucător care a văzut multe. Deşi a declarat că proiectul CSM dă multe şanse tinerilor gorjeni şi a apreciat acest lucru, experimentatul baschetbalist a sugerat că există şi reversul medaliei.
“Am avut o problemă la stomac în prima zi, iar astăzi (n.r. – duminică) a trebuit să joc mai mult. A fost plăcut, dar apoi s-a accidentat Bashir şi nu eram pregătit să duc tot meciul. Până la urmă, asta a fost şi a trebuit să o fac. Întotdeauna este plăcut să joc în faţa acestor fani, am multe amintiri frumoase aici şi fanii sunt extraordinari. Am fost minunat să evoluez din nou în faţa lor, păcat că nu am putut să le ofer o victorie. Acum aşteptăm meciurile oficiale, pentru a reuşi şi prima victorie. Cred că avem nevoie de un roster mai adânc. Este greu să joci în numai 5-6 oameni la acest nivel. Înţeleg acest proiect şi sunt fericit pentru copiii din acest oraş, că au această oportunitate, dar ca să poţi face faţă în această ligă, îţi trebuie cel puţin 8-9 jucători care să poată să joace la acest nivel, altfel ne va fi foarte greu. S-a văzut pe final, când banca lor a fost mai lungă şi ne-a fost foarte greu”, a apreciat Troupe.
CSM Târgu Jiu va mai disputa două partide amicale până la meciul din Cupa României cu CSO Voluntari.


De precizat că meciul dintre Steaua Bucureşti şi SCM U Craiova, din cadrul turneului de la Târgu Jiu, a fost abandonat în sfertul trei. Partida de sâmbătă a fost întreruptă după o încăierare generală între jucătorii celor două formaţii.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *