CSO Filiaşi merge tot pe mâna lui Găman

Mario Găman și Bobi Staicu vor sta pe banca echipei CSO Filiași și în sezonul următor. Cei doi antrenori gorjeni au bătut palma cu președintele Florin Spânu. Cu Găman principal, trupa doljeană a jucat și un prim baraj pentru accederea în liga secundă. Echipa din Filiaşi a fost eliminată însă de Corona Brașov, formație care a și promovat în cele din urmă.


“Am avut o discuție cu conducerea, ne-au asigurat că totul va fi bine din punct de vedere financiar, iar lotul de jucători va rămâne același, în proporție de 90%. Plus, o să ne sprijine să aducem ce jucători considerăm că avem nevoie pentru a întări echipa. Toate acestea ne-au determinat să prelungim înțelegerea pe încă un an de zile. Toată lumea a fost de acord, a zis să meargă pe continuitate. Dânșii au fost mulțumiți de noi, de munca pe care am depus-o. La rândul nostru, am fost mulțumiți de ce ne-au asigurat anul trecut și am considerat ca anul ce vine să rămânem pe același făgaș”, a declarat antrenorul.


Rămâne de văzut câți jucători vor dori să rămână la Filiași. Din următorul sezon, oficialii clubului vor propune contracte în funcție de performanțele echipei.


“Vor fi și modificări, pentru că e normal, și în funcția de strategia pe care o adoptăm. De luni, începem discuțiile cu fiecare jucător în parte și o să vedem cine vrea să rămână și cine vrea să plece. O să modificăm puțin și planul salarial, pentru că vrem să plătim mai mult performanța și să ne asigurăm că toată lumea va trage într-un singur sens. Nu trebuie să se mulțumească că vine luna și și-au luat salariul”, a mai spus Găman.
Obiectivul oficial este clasarea pe locurile 1-4, dar Găman nu a ascuns că vrea din nou să se lupte pentru promovare. Antrenorul gorjean a mai spus că experiența barajului de la finele acestui sezon a fost una din care clubul a avut de învățat.


“Nici anul trecut nu am avut obiectiv promovarea. A fost la nivel declarativ, dar, pe contracte, atât noi antrenorii, cât și jucătorii, am avut ca obiectiv locurile 1-5. Acum, după discuțiile cu dânșii, obiectivul este ocuparea unuia dintre primele patru locuri. Dar, cu siguranță, eu îmi doresc mai mult. Vreau să demonstrăm că și Filiași poate să ajungă în Liga 2. Am învățat o lecție și de la meciul de la baraj. Am învățăt că dacă nu ești organizat în orice moment al jocului, orice detaliu contează. Degeaba domini și ai ocazii dacă, în anumite momente, suferi din punct de vedere al organizării. Au fost momente care au fost decisive și iată că am rămas în Liga 3”.


Antrenorul gorjean așteaptă cu nerăbdare și întoarcerea suporterilor pe arena din Filiași și spune că, alături de fani, echipa va fi mai puternică.
“Va fi un plus pentru noi. Dacă aveam și sprijinul lor în sezonul trecut, când eram pe locul I, ar fi fost altceva. Îi simțeai acolo lângă tine, îi vedeai fericiți după fiecare final al jocului și îi simțeai încrezători. Avem și un stadion foarte frumos, din punctul meu de vedere un stadion de liga a doua. Vedem ce se va întâmpla, sperăm să nu mai apară alte restricții și ușor, ușor să simțim că jucăm meciurile de pe teren propriu cu toată lumea lângă noi”.
Liga 3 se reia la finalul lunii august.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *