Zece câini eutanasiați ilegal la padocul din Motru

Politistii au deschis un dosar penal pentru pentru comiterea infractiunii de ucidere a animalelor cu intentie, fara drept, dupa ce zece caini comunitari au fost eutanasiati. S-a intamplat la adapostul de caini fara stapan de pe raza municipiului Motru.

Sesizarea a fost făcută de către preşedinta Asociaţiei pentru Protecţia Animalelor „Pro Animals“, Carmena Şerbănoiu. Aceasta a declarat că eutanasierea celor 10 câini s-a făcut în mod ilegal, deoarece nu s-a respectat procedura. Tot Șerbănoiu a mai susținut că ar fi găsit doi câini morți, păstrați la frigider, iar cadavrele acestora erau ale unor câini tineri şi sănătoşi, nicidecum ale unor animale bolnave care nu mai aveau nicio altă şansă de supraviețuire şi trebuiau eutanasiate. Poliția Animalelor, venită la adăpost, a constatat că patrupedele au fost ucise fără drept, iar în cauză a fost întocmit un dosar penal.

Victor Țuhașu, purtător de cuvânt IPJ Gorj

Primarul municipiului Motru, Cosmin Morega, spune că s-a emis o decizie de eutanasiere în data de 19 mai, însă pentru câinii bătrâni şi bolnavi, iar decizia a fost semnată de un angajat din carul Direcţiei Publice Motru, care este împuternicit.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *