Când pasiunea nu cunoaște limite…

… te dai peste cap, te faci luntre și punte doar să îți hrănești particica de suflet aferentă. Mi-a plăcut la nebunie istoria, mă visam arheologul ce descoperea cetăți ale unor imperii dispărute. Doar că nu-s nebun și-am realizat că, în România, muream de foame. Cum un microb moare greu – sau deloc –, m-am apucat de numismatică. Cu fiecare oportunitate pe care o am, promovez orice demers în sprijinul acestui sector istoric…


Iar pe 1 octombrie, la Deva, se organizează a III-a ediție a Târgului de Numismatică, acțiune coordonată de către firma Claudius Gold Coins. L-am cunoscut personal pe Claudiu, este un tânăr antreprenor pasionat de numismatică, care a reușit să creeze o serie de evenimente de care toți pasionații de colecții – vedeți că nu vorbesc acum doar de numismați – au nevoie. Nu este deloc ușor să te ocupi de asemenea evenimente. Acum mulți ani, vă mărturisesc că-mi trecuse prin cap să mă ocup de ceva similar la Tg-Jiu. Am renunțat, nu e deloc facil așa ceva… De aceea, nu pot decât să mă entuziasmez când văd asemenea inițiative din partea unor oameni pasionați de fenomen. Și colecționarii români merită așa ceva!


Dacă ajungeți pe la Deva în weekend, căutați Restaurantul Casina. Acolo are loc târgul, între orele 10.00 și 18.00. Fie vizitator, fie cumpărător ori vânzător, cred că merită să mergi să vezi monede, bancnote, cărți poștale, medalii ori alte obiecte legate, mai mult ori mai puțin, de „partea cu bani” a istoriei. Că ești colecționar de aur, argint ori bronz, că strângi perioada regalistă, comunistă ori strict după 1990, că-ți plac banii de hârtie/polimer ori monedele, trebuie să iei pulsul unui astfel de eveniment. Am fost la prima ediție, voi ajunge și la aceasta. De altfel, nu e prima oară când merg la Deva la asemenea manifestări. Nu ai cum să pleci fără a te simți mai încărcat de cunoaștere. Bine, poate cu buzunarul ceva mai gol, dar mai contează când te simți aparte?


P.S.: Sigur găsesc niște bancnote franțuzești lipsă. Ne vedem la Deva sâmbătă, da?

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *