Ce-o să fie? Vom vedea…

ionut catrina

A fost mare întâlnire la Sinaia în rândul liberalilor, în urma căreia trebuia să se decidă cum merge PNL în 2024: singur, în tandem cu PSD ori într-o largă alianță de Dreapta (nu-mi dau seama dacă asta implica iar pupături cu USR, bașca Forța Dreptei și PMP). Covârșitor, ni se transmite, s-a optat pentru mersul legănat, probabil pe-o singură cărare, din partea liberalilor, în zare fiind speranța numită 2024.


Iată și postarea lui Nicolae Ciucă, liderul PNL și prezidențiabil (cutuma e cutumă, nu?): „”Prin noi înșine” este expresia unui veac și jumătate de istorie a liberalismului și a unui patriotism autentic, curat, singurul care poate duce România înainte, indiferent de vremurile pe care le traversează. Este crezul nostru, al liberalilor și esența viziunii noastre pentru o Românie modernă și un trai mai bun pentru toți cetățenii ei.
Prin noi înșine am reușit să guvernăm responsabil în ultimii 4 ani și să ducem România mai aproape de obiectivele de țară. Am traversat crize suprapuse, am crescut veniturile românilor, am fost alături de mediul de afaceri și de categoriile defavorizate și am reușit să demarăm reforme în toate sistemele-cheie cu investiții solide. Tot prin noi înșine vom intra în alegerile din 2024, cu încrederea că vom câștiga, că vom da președintele țării și că vom continua să construim și să dezvoltăm. Alături de români, pentru români. Avem o istorie și o misiune care ne leagă moral de viitorul și destinul acestei țări.”
Mai dă un citat din Brătieni domnul Nicolae Ciucă, probabil nefiind convins că românii au înțeles ideea liberalismului în 2023:
„Taina acestei încrederi este o cunoaştere mai adâncă a nevoilor poporului român şi convingerea nestrămutată că prin noi înşine putem să ne desvoltăm pe toate căile; pe când neîncrederea în protivnicii noştri a fost sporită prin faptele lor. („Prin noi înșine”, Vintilă I.C. Brătianu, 1905)”


Personal, deși partidul e în picaj ca avioanele germane lovite de aviația londoneză în timpul WWII, cred că e varianta cea mai bună pentru liberali. Va fi amuzant tot anul 2024, vă jur!

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *