Zeci de pompieri, mobilizați pentru stingerea unui incendiu de vegetație în Târgu Jiu

Un incendiu de vegetatie a izbucnit, ieri seara, in cartierul Narciselor din municipiul Targu Jiu. Au fost afectate zeci de hectare de teren.


Incendiul a fost anunțat destul de târziu, astfel că, până la sosirea pompierilor flărările s-au întins pe o suprafața mare de teren. Totodată, exista riscul ca focul să se extindă și la casele din zonă. La fața locului au intervenit șapte autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul ISU Gorj, două autospeciale de stingere din cadrul serviciului privat al unei societății din Târgu Jiu, două cisterne și un tractor cu plug din cadrul Edilitara și două ambulanțe ale SAJ Gorj. Din fericire, incendiul a fost localizat și lichidat la timp. Două persoane au avut nevoie de consult medical, acestea suferind un atac de panică.


Viceprimarul municipiului Târgu Jiu a lansat un apel către cetățeni să nu mai incendieze miriștile în vederea igienizării.
“Fac apel către toţi târgujienii să nu mai folosească focul pentru curăţarea terenurilor şi să nu mai lase foc în natură. Trebuie să conştientizăm că temperaturile foarte ridicate, pe o perioadă destul de lungă fără precipitaţii, pot să ducă la propagarea de incendii, ce pot produce drame“, a transmis Bogdan Bejinaru.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *