Trică, pus pe fapte mari la Viitorul

Antrenorul doljean Eugen Trică este neînvins pe banca Viitorului. De când a venit la trupa gorjeană, fostul tehnician de la FCU Craiova a bifat două succese şi un rezultat de egalitate. Ultima victorie a fost obţinută sâmbătă, cu Unirea Constanţa (2-1). Totuşi, succesul nu a fost unul facil. Gazdele au terminat meciul în 9 oameni. Dodoi a deschis scorul în minutul 33, dar a fost înlocuit peste alte 6 minute de Sveicauskas. Fundaşul lituanian a intrat după ce Băican a văzut “roşu” pentru un fault ca ultim apărător.

Constănţenii au egalat în minutul 77, prin Alexandru Nicola, dar Ciprian Rus a avut ultimul cuvânt (86). Şi atacantul arădean a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe, după o reacţie nervoasă, care a pornit însă de la o eroare imensă a tuşierei Bianca Florea. Cea din urmă a semnalizat eronat un aut. În runda viitoare, gorjenii se deplasează la Poli Iaşi.


Viitorul în meciul cu Unirea: Eftimie – Buleică (cpt.), Băican, Core, Copaci (79, Mitrică), Țegle, Brînzan (61, Ciul), Vulpe, Al. Dulca, Dodoi (39, Sveicauskas), Cip. Rus. Rezerve: Geantă – Misarăș, Gîrbiță, Gheban, Vespe, Felipe Acosta Antrenor: Eugen Trică.


Antrenorul Eugen Trică a declarat că echipa mai bună s-a impus, iar jucătorii săi au dat dovadă de valoare şi caracter pentru a reuşit să câştige meciul în efectiv redus. “Este bine, deocamdată. Important este că acumulăm puncte. Am obţinut o victorie muncită, mai ales că echipa a jucat în inferioritate numerică 60 şi ceva de minute. Nu l-am înţeles pe arbitru la acel cartonaş roşu al lui Băican şi nici la finalul meciului, cu Ciprian Rus. Nu ştiu ce a vrut să demonstreze când i-a dat al doilea cartonaş galben, dar e important, până la urmă, că am reuşit să luăm cele trei puncte şi, uşor-uşor, urcăm în clasament. Chiar şi în 10 oameni am controlat meciul, am avut posesesie, situaţii de a marca. Pe final, am pus presiune pe adversar, am forţat puţin cu Mitrică lână Ciprian Rus, şi defensiva lor a cedat. Este un rezultat echitabil, noi am fost echipa mai bună şi jucătorii mei au dat dovadă de mare caracter. S-au strâns, s-au unit şi am reuşit să câştigăm, ceea ce este foarte important. Nu există meciuri uşoare, le-am spus să nu se gândească, că acum ceva timp echipa asta a pierdut cu 14-0. De atunci s-au schimbat foarte multe, practic 80% dintre ei sunt jucători de la academia FCSB, care au ştiinţa jocului”, a precizat tehnicianul gorjenilor.


Cele trei meciuri încheiate fără înfrângere i-au dat elan lui Trică. Acesta spune acum că merge să câştige şi în Copou. Deşi a declarat că în acest sezon obiectivul este o clasare cât mai bună, fără îndoială “Jose” se gândeşte şi la locurile de play-off.


“La Iaşi, mergem să câştigăm chiar dacă întâlnim o echipă bună, pentru că şi noi suntem o echipă foarte bună. Jucăm orice meci la victorie, pentru că trebuie să acumulăm tot mai multe puncte şi, de ce nu, să sperăm la ceva măreţ. Băican şi Ciprian sunt doi jucători importanţi, dar o să găsesc formula câştigătoare şi acolo”, s-a lăudat Trică.


Pentru Viitorul, deocamdată, cifra reprezentativă este.10. Are 10 puncte în 10 runde şi este la 10 “lungimi” distanţă de primele şase poziţii, care asigură play-off-ul.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *