Delta sau Omicronul le-a dat mai multe bătăi de cap medicilor din spitale?

Pandemia de coronavirus inca nu a luat sfarsit. Se pare ca la cateva luni, virusul Sars Cov 2 da nastere altor tulipini, una mai periculoasa decat alta. Ne aflam in valul cinci, val in care predomina varianta Omicron si care a produs zeci de mii de infectari pe zi.


Este o luptă adevărată în spitale și medicii incearca sa salveze toate persoanele care se infecteaza cu coronavirus. Cât despre recuperarea după infectarea cu omicron, Dumitru Vienescu, managerul spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu, spune că momentan nu ăși poate exprima părerea pentru că este o tulpină nouă cu care se confruntă. Varianta Delta, consider acesta, a fost una dintre cele mai grave forme a coronavirusului, care a luat multe vieți și care a necesitat o recuperare pe o perioadă îndelungată.

Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu

De asemenea, acesta spune că în momentul de față, spitalul este totat cu aparatura necesară pentru lupta împotriva coronavirusului.

Dumitru Vienescu, manager SJU Târgu Jiu

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 16.958 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), cu 850 mai mult decât în ziua anterioară. 1.631 dintre cazurile noi din 24 de ore sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *