Tot ca de 1 Decembrie…

ionut catrina

Am evidențiat, la finalul materialului din pagina de politică, faptul că mesajul fostului premier al României, Nicolae Ciucă, trimite (deloc voalat) la PNL, deși 1 Decembrie e ziua românilor, nicidecum a partidelor politice.


Dacă mă întrebați pe mine (și-mi place să studiez discursuri ale oamenilor politici, atitudini și exprimări etc.), mesajul actualului premier, Marcel Ciolacu, este mult mai bine întocmit. Cine l-a conceput a făcut-o bine. Nu sunt trimiteri la părți ale scenei politice, nici măcar aluzii. Conștient că românii sunt destul de scârbiți de partide, Marcel Ciolacu (autorul postării) nu pomenește deloc nume de partide etc. Se spune clar, în corpul mesajului, despre români și România. Iată textul:


„O Românie puternică, orientată spre dezvoltare, care să se reflecte în plan economic, dar mai ales în viața de zi cu zi a românilor, este obiectivul firesc, capabil să ne unească pe toți – cetățeni, societate civilă, mediul de afaceri, reprezentanți ai statului sau clasă politică.
Când ceva tinde să ne dezbine, să ne amintim că suntem toți români și că avem un drum comun de parcurs ca națiune, de care depind prezentul și viitorul întregii societăți, dar – mai ales – viitorul copiilor și tinerilor români.
Eu cred cu toată puterea în viitorul acestei țări! De aceea, pe lângă îndatoririle oficiale, am sărbătorit astăzi alături de copii, povestind despre eroii care au făcut posibilă România Mare, dar și desenând împreună viitorul acestei țări!
La mulți ani, tuturor românilor! La mulți ani, Romania!”


Mesajul începe și se termină cu România. Asta ar trebui să conteze.

P.S.: La nivel de PR, avantaj pentru social-democrați runda asta. Așteptăm Crăciunul.

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *