Sănătatea noastră cea de toate zilele

ionut catrina

Despre faptul că sănătatea și justiția sunt vitale pe termen scurt, am mai scris. Pe termen mediu și lung, și educația este de bază, ea conferind stabilitatea unei națiuni. La noi e în pericol, dar asta-i o cu totul altă discuție.


Azi luăm în calcul ce se face pentru sănătate, iar aici pare să se meargă într-o direcție ok. Ne anunță ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, așa: „Unitățile de primire urgențe (UPU) vor fi dotate cu echipamente de telemedicină de ultimă generație.


Ministerul Sănătății a finalizat licitația internațională pentru achiziția de echipamente pentru sistemul național de telemedicină de urgență, iar contractul de instalare a acestora a fost semnat astăzi.
131 de Unități de primire urgențe (UPU) și Compartimente primire urgențe (CPU) din spitale județene, municipale și orășenești vor fi dotate cu echipamente IT (hardware și software), sisteme de comunicații date (audio și video), echipamente și dispozitive medicale specifice și alte echipamente pentru asigurarea infrastructurii necesare comunicării cu centrele regionale de telemedicină de urgență (București, Tg. Mureș, Timișoara și Iași).


Rolul principal al sistemului de telemedicină este de a facilita asigurarea de consultații de specialitate la distanță pentru pacienții ce se prezintă la unitățile/compartimentele de primire urgențe, respectiv asigurarea unui diagnostic rapid și decizii cu privire la tratamentul și transferul pacienților între unitățile sanitare. Sistemul va asigura transmiterea de date (audio și video) în timp real.


Proiectul în valoare totală de 6.5 milioane de lei este implementat de Ministerul Sănătății prin proiectul Băncii Mondiale.”


Tot el ne mai spune că „Lucrările pentru construcția spitalelor din PNRR avansează accelerat.
Pavilionul de Politraumă de la Craiova este într-un stadiu avansat al lucrărilor de construcție, clădirea este ridicată deja până la nivelul 2. Investiția se ridică la 44 de milioane de lei, fonduri asigurate prin PNRR. (…) Pavilionul Politraumă nou de la Sibiu va avea 90 de paturi, dintre care 15 digitalizate complet. Investiția se ridică la 82 de milioane de lei, fonduri asigurate prin PNRR”.


Doamne ajută! Să fie bine și pentru bolnavi, că greu a tot fost…

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *