Ca de 1 Decembrie

A fost Ziua Națională a României, prilej pentru mai toată suflarea politică (de la locală spre centru) de a-și arăta afecțiunea pentru țara asta greu încercată de miserupism. Și nu numai. Sper ca măcar 10% din cele spuse/scrise de oamenii politici români să fie din suflet, iar ei chiar să tragă pentru țărișoara asta…
Așadar, să revenim la lucruri concrete. Nu știu cine i-a scris postarea domnului Nicolae Ciucă, președinte PNL și fost premier al României, dar mesajul transmis de la Alba Iulia (loc încărcat de semnificații) sună bine:


„Astăzi, de Ziua Națională, am întâlnit și la Alba Iulia oameni cu suflet mare, suflet românesc autentic. Mai mult decât întâlnirea cu localnicii sau cu cei veniți din diferite regiuni, am vorbit despre România și cu românii care au ales să revină în țară. Cei din asociația RePatriot aduc acasă experiența acumulată în activitatea pe care au derulat-o în țări occidentale, contribuind astfel la dezvoltarea României. Fiind prezent în Alba, am avut o serie de discuții și cu primarii din zonă, cei care sunt aproape de comunități și care cunosc îndeaproape viața de zi cu zi a fiecărui român.
Am putut să simt și aici valorile noastre comune, românești. Aceste valori ne pot face să fim mai uniți și mai empatici, unii cu alții, chiar dacă avem opinii diferite, uneori. Aceste valori comune vor fi mereu: solidaritatea, respectul pentru tradiții și pentru istoria neamului nostru, dar și credința și speranța într-un viitor mai bun.
Partidul Național Liberal a avut un rol decisiv în înfăptuirea și în recunoașterea internațională a Marii Uniri. PNL a fost, de 148 de ani, mereu în slujba cetățenilor. În slujba țării. Cel mai simplu exemplu este chiar premierul de la 1 Decembrie 1918, Ion I.C. Brătianu. Acesta promova valorile de dreapta autentice, având o amprentă incontestabilă în modernizarea României pe plan legislativ, administrativ și teritorial. Liberalii au fost, întotdeauna, parte marcantă a istoriei României și a progresului ei și tot așa vor rămâne. Pentru că, astăzi, PNL luptă în continuare pentru idealurile țării, pentru reașezarea la locul ei firesc în rândul marilor democrații europene. De asemenea, PNL luptă cel mai bine și mai eficient, dintre toate formațiunile, împotriva corupției. Cu fapte, nu cu sloganuri.
Totodată, istoria ne-a învățat că doar prin muncă, responsabilitate și angajament neclintit putem merge înainte. Doar împreună. Pentru România”.


Acum, na, sper să fie și sincer. Măcar 10%, cum am scris la început…
P.S.: Remarcați că se face trimitere la un partid, aspect nu știu cât de relevant pentru români, oricum scârbiți de politică.

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *