Sprijin acordat categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie

La data de 21 mai 2024, Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege pentru care prevede măsuri necesare pentru implementarea Fondului de ajutor european destinat celor mai defavorizate persoane și acordarea de granturi din fonduri externe nerambursabile pentru investiții în retehnologizarea IMM-urilor.


Deputatul PNL Vâlcea, Laurențiu Cazan, a transmis că Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022 a fost modificată și completată, vizând sprijinul acordat categoriilor de persoane vulnerabile pentru compensarea prețului la energie, sprijin parțial finanțat din fonduri externe nerambursabile.


Printre modificările aprobate se numără suplimentarea cheltuielilor ce pot fi decontate pe bază de cost unitar cu suma de 400.000 euro, echivalentul în lei. Aceste cheltuieli vor fi decontate din fonduri europene nerambursabile aferente Programului Operațional Capital Uman 2014-2020.


De asemenea, bugetul măsurii temporare de sprijin pentru compensarea prețurilor la energie destinat categoriilor de persoane vulnerabile se stabilește la suma de 4 milioane de lei, finanțată din fonduri externe nerambursabile prin bugetul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE).


Sumele utilizate pentru serviciul de mandat poștal și utilizate de către beneficiarii sprijinului până la data expirării perioadei de valabilitate vor fi incluse în cererile de rambursare întocmite de unitatea de implementare din cadrul MIPE.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *