Direcții pentru România

Nu știu dacă am și scris pe aici treaba asta (la TV/radio am spus-o nu o dată), dar o afirm astăzi: sunt total împotriva violenței inutile, complet nejustificate. Iar aici intră din plin violența conjugală, extrem de întâlnită prin țara asta.


Așadar, nu poate decât să mă bucure demersul de continuare a luptei împotriva acestei devieri de la normalitate. Indiferent de elementul politic care duce lupta, asta trebuie să fie o direcție fermă! Iată ce ne transmite licerul PNL, fostul premier Nicolae Ciucă, pe Facebook: „Ziua Internațională pentru Eliminarea Violenței împotriva Femeilor este o zi care nu trebuie să treacă neobservată sau marcată doar la nivel de statistici. Fiecare cifră pe care o vedem în rapoarte este, în realitate, o traumă și un strigăt pentru ajutor, pentru acțiuni și măsuri concrete pentru a diminua acest flagel care produce suferință, rușine și răni greu de vindecat.


În 2019, Partidul Național Liberal a inițiat propunerea legislativă prin care agresorii să fie monitorizați cu brățări electronice, iar în mandatul meu de premier am adoptat hotărârea pentru operaţionalizarea Sistemului informatic de monitorizare electronică, un proiect care poate salva vieți. Iar eforturile noastre comune trebuie să continue – atât la nivel de educație, prevenire, dar și pentru asigurarea unui sistem de justiție care răspunde cu adevărat nevoilor victimelor.


E obligatoriu să nu rămânem pasivi în fața agresiunilor de orice tip și avem datoria de a ne asigura că fiecare voce este auzită și că nicio femeie nu mai suferă. Doar împreună putem construi o societate în care siguranța, respectul și egalitatea nu sunt doar idealuri, ci realități pentru toți membrii săi.”


Are dreptate omul nostru, fără doar și poate. Doar că bătălia e dură, căci mulți bărbați români consideră bătaia aplicată femeilor drept normalitate. Din păcate!


Cert e că doar cu o largă implicare se pot rezolva lucrurile.

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *