PORTRET DE ARTIST – CORINA DRAGOMIR

Corina Dragomir, s-a născut în data de 12 iunie 1969, în localitatea Moreni, judeţul Dâmboviţa.
Părinții i-au observat înclinațiile artistice astfel că debutul a venit la vârsta de 13 ani. În urma rezultatelor obținute la competițiile la care a participat, familia Corine Dragomir decide să o îndrume spre Școala Populară de Artă din Târgoviste (anii 1983-1986). Printre profesorii pe care artista i-a avut se află și Lucian Vlădescu, actualmente dirijor la Teatrul de Operetă “Ion Dacian” din București.


Câștigătoare a numeroase competiții Corina Dragomir reușeste să aibă parte de primele înregistrări la Radio în anul 1987. Doi ani mai târziu devine pentru scurt timp solist vocal profesionist la Ansamblul de Cântece şi Dansuri Chindia, având şansa să fie în preajma unor artişti de renume ai scenei româneşti: Ion Dolănescu, Ionuț Dolănescu, Ileana Constantinescu, Maria Apostol, Ileana Ciuculete și Mariana Marin.
Corina Dragomir reușeste în 1990 obține în urma unui concurs postul de solist vocal la Ansamblul artistic Rapsodia Română, devenind colegă cu Gheorghe Turda, Elena Merişoreanu, Nelu Bălăşoiu, Dumitru Constantin, Ioana Cristea, Aneta Stan, Puşa Poenaru, Elena Ionescu Mateescu, Rodica Manciu, Carmen Ciosa şi mai ales, este acompaniată de orchestra condusă de maestrul emerit Ionel Budişteanu şi Stelian Coman.


Ambiția artistei însă este mult mai mare, astfel ca în 1992 câștigă prin concurs și obține transferul la unul dintre cele mai renumite ansambluri profesioniste din Bucureşti – Ansamblul Ciocârlia – şi devine colegă cu Mioara Velicu, Floarea Tănăsescu, Steliana Sima, Mioara Pitulice, Eugenia Nedişan, Maria Stroia şi Viorica Barbu-Iuraşcu.


Corina Dragomir a absolvit Facultatea de Drept în anul 1995 lucru care duce la promovarea ei în rândul cadrelor militare active, devenind ofițer la armă pompieri.


În toată această perioadă, rămâne fidelă cântecului popular muntenesc, având multiple colaborări în spectacole, apariții tv și radio, dar și turneele în ţară şi străinătate în țări ca: Ungaria, Bulgaria, Turcia, Germania, Cipru, Bahrain, S.U.A., Grecia, unde duce cu mândrie cântecul şi portul dâmboviţean.
Datorită repertoriului său bogat şi variat, precum şi datorită prezenţei sale artistice (port popular, ţinută artistică deosebită, dicţie şi prestanţă), Corina Dragomir este din ce în ce mai îndrăgită şi apropiată de public.


ADELIN LOGOFETESCU

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *