Nu vreau să știe lumea despre noi…

ionut catrina

Fiind probabil greu digerabilă „fuziunea” celor doi coloși politici (citiți PSD și PNL, nicidecum Nicolae Ciucă ori Marcel Ciolacu) de către liberali, anunțul pe rețelele de socializare a fost asumat și postat de către premierul în exercițiu și lider al social-democraților, Marcel Ciolacu. D-l Ciucă a vrut să puncteze Ziua NATO, altele, sperând… cine știe ce.


Cu subiect și predicat, iată ce a scris pe Facebook prim-ministrul României acum vreo două zile: „Este oficial: cele două partide au constituit o alianță electorală. La fel cum am construit și o coaliție de guvernare.


Am reușit împreună să le arătăm românilor că avem #maturitatea politică de a lua o decizie nu pentru noi, o decizie pentru #stabilitate, o decizie pentru #dezvoltare.


România nu-și permite să piardă vreo investiție, vreun ban european și nici linia coerentă – aderarea integrală la Spațiul Schengen și terestru, eliminarea vizelor pentru Statele Unite și, nu în ultimul rând, aderarea la OECD.


Venim cu o ofertă administrativă pentru capitala României, cu o ofertă europeană pentru alegerile europarlamentare, o ofertă de stabilitate, de construcție și nu mai îndemnăm românii să voteze contra unui partid sau altui partid. Intrăm în cu totul și cu totul altă logică electorală”.


Indiferent ce-ar spune cârcotașii, e o chestie clară de curaj, de asumare. Ciolacu știe că nucleul dur de votanți nu agreează ideea „cununiei” politice cu liberalii, dar joacă extrem de bine pe termen mediu și lung. Și PNL a realizat avantajele, doar că… na, nu vor să facă public „mariajul”. De ce? Păi de aia: ne place, dar să nu știe lumea că suntem împreună. Chit că ne simțim bine…

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *