NATO și alte socoteli

Joi, 4 aprilie 2024, s-au celebrat 20 de ani de la aderarea României la NATO, entitate militară cu o vechime de 75 de ani. La 4 aprilie 1949 s-au semnat documentele de fondare a unei entități ce avea rolul de a contracara eventualele provocări/conflicte militare ale unei Rusii veșnic beligerante, un stat cu idei absurde de imperiu pe un mapamond relativ echilibrat. Vedem azi ce înseamnă că, totuși, există NATO… în fața unui colos despotic.


Cum Ziua NATO trebuia punctată, mai ales ca fost militar, Nicolae Ciucă a postat următorul mesaj pe rețelele de socializare:


„Ziua NATO în România are, în acest an, o dublă însemnătate: marcăm 20 de ani de când țara noastră a devenit membră a organizației și 75 de ani de când a fost înființată Alianța Nord-Atlantică.
Încă de la semnarea Tratatului Atlanticului de Nord în 1949, NATO a fost cea mai puternică alianță militară defensivă din istorie, care a avut un rol major în securitatea și stabilitatea statelor membre.
În toată existența sa, Alianța și-a demonstrat capacitatea de a face față provocărilor de securitate și de a ține pasul cu evoluția și diversificarea amenințărilor la adresa lumii libere.
Din 2004 și până azi, România a evoluat în cadrul organizației, devenind un pilon de securitate pe Flancul Estic. Apartenența la NATO ne-a adus stabilitatea necesară dezvoltării economiei și ne garantează apartenența la lumea liberă.

WeareNATO #NATO.

Acum, na, lăsând deoparte marcarea momentului, o fi și vreun alt semnal public că Nicolae Ciucă cere „validarea” informală drept candidat sau se va mulțumi cu postura de… premier? Vom vedea.

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *