Măsuri… fiscale

Știți că-i nebunie cu măsurile fiscale propuse de coaliția PSD-PNL, prin care se încearcă reglarea deficitului etc. Ei bine, sunt multe voci (neangajate politic) care afirmă că nu sunt cele mai ok măsuri economice. Asta pe lângă vocea Opoziției parlamentare, la care s-au alăturat chiar parlamentari din coaliție (vezi cazurile deputaților PNL din Gorj, Dan Vâlceanu și Gheorghe Pecingină).


Acum vreo 4 zile, președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, posta o treabă pe Facebook, prin care justifica măsurile. Interesantă e precizarea de la început, cum că lucrurile sunt în direcția bună – în viziunea celor de la FMI. Asta înseamnă că e loc de întors… mai rău. Dar să vedem postarea:


„Mă bucur că experții Fondului Monetar Internațional au apreciat că măsurile luate de Guvern pentru reducerea deficitului sunt în direcția corectă și că au încurajat continuarea investițiilor în sănătate, educație și infrastructură.
Reprezentanții FMI, aflați în România pentru evaluarea standard, realizată în toate țările membre conform art IV din statutul FMI, au confirmat că, după dezmățul bugetar din perioada pandemiei, efortul nostru de însănătoșire a finanțelor publice trebuie să meargă în cele 3 direcții avute în vedere de guvern – stoparea #risipei în sectorul public, un sistem fiscal #echitabil, prin eliminarea excepțiilor și privilegiilor și reducerea fraudei și a #evaziunii fiscale.
Totodată, experții Fondului au apreciat că reforma și digitalizarea ANAF sunt esențiale și vor fi sprijinite de expertiza celor mai puternice organisme financiare internaționale.
Angajamentul nostru ferm este să luptăm în continuare cu prețurile, să continuăm stimulii pentru crearea de locuri de muncă bine plătite și pentru un parteneriat real între mediul de afaceri și Guvern. De creștere economică, inflație redusă, un curs de schimb stabil și finanțe publice sănătoase cu toții avem nevoie – și populație, și companii și Guvern!”

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *