Minivacanța de Paște de la CEO pentru TESA mumă pentru producție ciumă

Nu toți angajații Complexului Energetic Oltenia vor simți că sunt sărbători pascale. Numai câteva mii de angajați ai Complexului Energetic Oltenia vor beneficia de o minivacanță de sărbătorile pascale. Minivacanța va fi de 4 zile. Aceasta va debuta vineri și se va încheia luni. De marți se va reveni la serviciu. De minivacanța de 4 zile va beneficia doar personalul administrativ. În mare parte, angajații din producție și de la sectoarele unde este nevoie de permanență se vor afla la locul de muncă. Excepție va face ziua de 24 aprilie, de Paște. Prin urmare, minivacanța de Paște este numai pentru cei cu mapa, nu și pentru cei cu lopata.


Este pentru prima dată în ultimii ani când pentru unii angajați ai companiei energetice Paștele va fi sărbătorit mai mult la locul de muncă decât acasă, la Biserică sau alături de rude. În acest sens există o stare de nemulțumire în rândul personalului din producție care va petrece doar câteva ore acasă, alături de cei dragi. Cu toate acestea, angajatorul este obligat să îi plătească dublu pe salariații care muncesc de sărbători sau în zilele libere.


Liberele puține date angajaților CEO au legătură cu necesitatea creșterii producției de cărbune și de energie electrică. Astfel, Complexul Energetic Oltenia face probe pentru a crește producția de energie electrică. Se fac verificări asupra modului de comportament al grupurilor energetice la o încărcare mai mare. Se intenționează ca de la 1 mai să se treacă de la 6 blocuri energetice la 7 grupuri energetice.


Astfel, producția de curent electric va fi suplimentată cu 300 de MW, de la o medie de 1.200 de MW la 1.500 spre 1.600 de MW. Implicit va crește și producția de cărbune la majoritatea carierelor miniere. Creșterea producției de energie electrică la nivelul Complexului Energetic Oltenia are legătură cu o decizie a Guvernului de a reduce dependența de gazele importate din Rusia. Cea mai la îndemână companie a statului care poate să producă energie electrică la orice oră din zi și din noapte este Complexul Energetic Oltenia.


Compania folosește însă combustibili fosili pentru a produce curent electric. România are în vedere reducerea producției de energie pe bază pe cărbune. Războiul din Ucraina a amânat puțin planurile respective, însă nu le-a oprit. Anunțul ministrului Energiei, Virgil Popescu, a fost că Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia va fi continuat și implementat chiar într-un ritm accelerat.


În același timp compania se pregătește să angajeze încă 600 de oameni pentru a putea suplimenta producția de cărbune. De la 1 mai vor fi încadrate în câmpul muncii toate cele 600 de persoane. Acestea vor activa în sectorul minier. Este nevoie de sudori, lăcătuși mecanici și electricieni. Cei 600 vor beneficia de toate drepturile potrivit Contractului Colectiv de Muncă, inclusiv de tichete de vacanță.


Este de amintit că încă o tranșă de vouchere de vacanță va intra în posesia angajaților din Complexul Energetic Oltenia. mai mult de jumătate dintre mineri și energeticieni au primit voucherele de vacanță. Valoarea acestora este echivalentă cu salariul minim pe economie. Se pot depune în continuare cereri la punctele de lucru de către personalul care încă nu a primit tichetul valoric. Acesta este valabuil un an de zile de la data emiterii. Valabilitatea a fost însă de fiecare dată prelungită de către autoritățile centrale, mai ales în perioada pandemiei de coronavirus.

Andrei Merfu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *