Kafka și-ale lui

ionut catrina

Că organismul a toate stăpânitor numit C.C.R. funcționează total discreționar, nu cred că mai încape vorbire. Ne-am convins cu toții că stimabilii de la Curtea Constituțională a României fac doar ce vrea mușchiul lor, dar și ce vor anumite entități care pot apăsa niște butoane. Și care apasă, fără doar și poate, dacă e cazul.


În acest context grețos, în care vedem că orice demers care-i supără pe ceceriști este anulat pe motiv de neconstituționalitate, vine declarația/postarea d-lui Nicolae Ciucă, liderul PNL, care a participat la o lansare de carte despre… constituționalitate! Aproape că mă simt ca-n Kafka, jur!


Hai să vedem postarea: „Astăzi, la lansarea cărții ,,După 30 de ani: justiția constituțională în România”, m-am bucurat să mă întâlnesc cu profesori și practicieni remarcabili ai dreptului, dar și cu studenți interesați de domeniu. Îl felicit pe consilierul meu, conf. univ. dr. Bogdan Dima, dar și pe toți cei care au contribuit la acest excelent volum, publicat de Editura Humanitas.


Activitatea mea de prim-ministru și de președinte al Senatului mi-a arătat că, dacă vrem să păstrăm și să dezvoltăm o democrație solidă, avem nevoie de o justiție constituțională eficientă. Principalele sale obiective, din perspectiva mea, sunt atât protejarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor, cât și temperarea puterii politice și păstrarea unui echilibru între puteri.


Faptul că am văzut atât de mulți studenți astăzi, la acest eveniment, mi-a dat încredere că vom avea în continuare generații de juriști bine pregătiți. Într-o vreme în care extremismul și populismul încearcă să submineze valorile fundamentale ale societății noastre, este cu atât mai important ca spațiul universitar să rămână un spațiu al argumentelor, al ideilor inovatoare și al studiului.


În contextul în care, recent, am asistat la un eveniment regretabil la deschiderea anului universitar, într-o instituție de învățământ, i-am îndemnat pe studenții cu care m-am văzut azi să rămână critici și să respingă categoric orice formă de propagandă politică în universități. Universitățile sunt un templu al educației și un spațiu neutru de politică și așa trebuie să rămână!”
Justiție constituțională, coane Fănică, ă? Curat-murdar, parol!


Cu ce sunt de acord e condamnarea publică a demersului făcut de cei de la AUR, care au mers la SNSPA cu circ și cu dorința de a imita acțiunile legionarilor. Cuiva îi place istoria. Și, de acolo – din laboratoare –, speră ca noi să nu fi citit istoria.

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *