Mare sărbătoare astăzi

Sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena este un moment semnificativ în calendarul creștin ortodox, marcând comemorarea a doi sfinți care au avut un rol important în istoria și dezvoltarea creștinismului.
Prin acțiunile și deciziile lor, inclusiv prin convocarea Primului Conciliu de la Niceea, au modelat creștinismul într-o formă care a rezistat până în prezent. Povestirile despre minunile și faptele lor, precum descoperirea Crucii pe care a fost răstignit Iisus, continuă să inspire credincioșii din întreaga lume.
Pe parcursul acestei zile sfinte, bisericile ortodoxe de peste tot sunt pline de credincioși care participă la slujbele religioase, rugăciuni speciale și procesiuni. În familiile creștine ortodoxe, este obișnuit să se pregătească mese festive în onoarea Sfinților Constantin și Elena, momente care consolidează comunitatea și împărtășesc bucuria spirituală. Mulți credincioși aleg să meargă la locurile sfinte, cum ar fi mănăstiri sau biserici dedicate acestor sfinți, pentru a aprinde lumânări și a se ruga pentru binecuvântări, sănătate și protecție.
Sfintii Imparati Constantin si Elena sunt ocrotitorii spirituali ai credinciosilor din municipiul Targu Jiu

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *