Liberalismul autentic, comemorat

ciuca

Sunt momente când lucrurile nu trebuie analizate, ci pur și simplu luate ca atare, fără la a te mai gândi la semnificații, la ce se urmărește etc. Un asemenea episod a avut loc în week-end, când o delegație a PNL, în frunte cu liderul Nicolae Ciucă, s-a deplasat la Sighet pentru comemorarea victimelor comunismului. Astăzi nu facem analiză pe text!


Nicolae Ciucă a avut două postări despre momentul de pioșenie. Mai întâi, a discutat cu tinerii: „O atmosferă de suflet, astăzi, la Școala Memorială „Gheorghe I. Brătianu” de la Sighet și un bun cadru de discuție despre viitoarele proiecte ale PNL, alături de tinerii liberali.


Pe inovația pe care o să o aducă cei tineri se bazează dezvoltarea României din perioada următoare. Ei au îndemânarea folosirii celor mai avansate instrumente de comunicare, a ultimelor tehnologii și pot să arate tuturor care sunt performanțele guvernării liberale. Trebuie să prezentăm oamenilor ce am făcut bine și care sunt proiectele noastre pentru continuarea dezvoltării și a modernizării României.


Le-am spus tinerilor că nu trebuie să ne fie teamă de alții, din exteriorul partidului nostru. Nu de curente populiste sau extremiste trebuie să ne temem; acestea au existat și vor exista. Să ne temem de ceea ce noi nu vom face dacă intrăm în defensivă, într-o stare de intimidare. PNL nu este un partid caracterizat de blazare, ci cu un blazon istoric.


PNL are în spate o istorie de 148 de ani, timp în care a garantat dezvoltarea economică a țării. Ultimii patru ani, în care am fost la guvernare, sunt marcați de realizări și obiective atinse: de la investiții și un nivel record de absorbție a fondurilor europene, la sprijin pentru mediul de afaceri și creșterea sustenabilă a veniturilor populației, până la creștere economică în condiții dificile. Trebuie să avem energia de a merge din poartă în poartă, pentru a spune oamenilor adevărul. Să prezentăm rezultatele noastre și ceea ce putem să facem pe viitor.


Având deschidere față de cetățeni, putem privi anul electoral 2024 cu încrederea și determinarea de a câștiga. Cu încrederea în noi înșine!”


A mers Nicolae Ciucă să-i comemoreze pe principalii lideri liberali ce au căzut victime prigoanei comuniste: „Ca în fiecare an, am vrut să fiu astăzi prezent la Memorialul de la Sighet al Victimelor Comunismului și al Rezistenței. Așa cum le-am spus tinerilor la evenimentul Școlii Memoriale ”Gheorghe I. Brătianu”, este un moment în care vorbele sunt de prisos și prea sărace pentru a descrie traumele trăite de cei care au fost ținuți aici în detenție. Este vorba despre români care au format elita de la acea vreme și pe care regimul impus de Moscova i-a adus în închisoarea de la Sighet pentru a fi chinuiți, torturați și omorâți. Ei s-au sacrificat pe sine pentru idealuri, pentru valori, pentru credință și pentru că își iubeau țara.

Sunt dintre cei care au luptat pentru a da României un loc binemeritat în rândul democrațiilor europene.
Ne-am rugat, apoi, la slujba de pomenire din Cimitirul Săracilor, ansamblul arhitectural dedicat memoriei deținuților politici morți în închisoarea de la Sighet, dar și a tuturor victimelor făcute de regimul comunist în temnițe, lagăre de muncă, deportări sau în luptele celor din rezistență. Aici au fost aruncate rămășițele multor deținuți, în morminte fără nume și fără cruce, pentru a li se pierde urma. În acest loc se află, nemarcate și neidentificate, osemintele unor mari oameni de stat ai României, precum Constantin I.C. Brătianu, Gheorghe Brătianu și Iuliu Maniu. Împreună cu toată echipa liberală, am depus coroane de flori în memoria celor care își dorm aici somnul de veci”.

Ionuț Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *