Handbal: Gazdele s-au impus în turneul de la Târgu Jiu (galerie foto)

CSM Târgu Jiu a fost cea mai bună echipă a competiţiei de pregătire desfăşurate în Sala Sporturilor. De vineri până duminică au avut loc meciuri de handbal în oraşul lui Brâncuşi, iar gazdele au obţinut un trofeu de moral înainte de revenirea în jocurile oficiale.


Pe rând, trupa pregătită de Liviu Andrieş a trecut de CNE Râmnicu Vâlcea (37-32), Unirea Slobozia (32-28) şi CS Activ Prahova Ploiești (26-25). Antrenorul principal al trupei gorjene s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute, chiar dacă a recunoscut că echipa sa mai are de muncă.

“Ca rezultate este clar că trebuie să fim mulţumiţi, am câştigat trei jocuri. Ca joc, încă mai avem de lucru, asta se vede şi s-a văzut în toate meciurile. Mai trebuie să lucrăm pentru a prinde forma maximă, dar este un lucru bun că am avut trei victorii şi după acest turneu nu am avut probleme din punct de vedere fizic sau cu accidentările. Asta contează foarte mult, pentru că suferim la acest capitol. Le felicit pe fete pentru cele trei victorii. A fost un turneu util şi ne mai rămâne o săptămână de pregătire pentru ultimele trei etape din retur”, a declarat Andrieş.


Două dintre fetele accidentate o perioadă importantă de timp, Anna Ivanenko şi Pal Ceandani, au revenit pe parchet.

“Momentan, şi-au revenit doar două fete, mai avem încă două care s-au accindentat în ultima perioadă. Contează orice revenire, dar fetele mai au mult de lucru pentru că au fost accidentări care le-au ţinut departe mult timp de teren şi se vede în evoluţia lor. Sper eu ca prin antrenamente, prin determinarea lor, să recupereze cât mai repede şi să se reintegreze în echipă, pentru că avem nevoie de fiecare jucătoare să aducă un plus”, a mai spus Andrieş.


Trofeul pentru cea mai bună echipă a fost completat şi de titlul pentru MVP-ul turneului. Distincţia i-a revenit Irei Zinatullina, care a trecut peste accidentarea din primul joc şi a reuşit noi evoluţii convingătoare în tricoul CSM-ului. Acum, handbalista aşteaptă şi meciurile oficiale, deoarece gorjencele au ca obiectiv promovarea în Liga Florilor.

“Nu am început tocmai bine acest turneu, am făcut o entorsă, dar nu a fost atât de gravă. Am reuşit să-mi revin seara şi a doua zi am revenit pe parchet. Le-am ajutat pe fete atât cât am putut şi am câştigat acest turneu datorită muncii noastre şi atitudinii pe care am avut-o la fiecare meci. La acest turneu amical am exersat toate schemele de joc şi faptul că ne-am antrenat bine şi am câştigat meciurile ne dă încredere pentru mai departe. Cu siguranţă, o să facem tot posibilul ca să jucăm tot mai bine de la meci la meci, vom trata foarte serios fiecare joc şi vrem să luăm lucrurile pas cu pas. Abia aştept reluarea campionatului pentru că a fost o pauză destul de mare. Ne-am pregătit destul de bine şi acum aşteptăm să intrăm în joc”, a spus Zinatullina.


Premiile au fost înmânate de primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Cătălin Pasăre

foto: Bogdan Craioveanu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *