Handbal: CSM Târgu Jiu şi-a completat lotul

Sfârşitul de săptămână a fost unul fructuos pentru secţia de handbal a Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu. Echipa condusă de Liviu Andrieş şi-a prezentat noile achiziţii, ultima fiind o jucătoare care a evoluat în Liga Florilor în sezonul precedent. Este vorba despre Iulia Maria Andrei, un inter stânga venit de la CS Dacia Mioveni. În vârstă de 24 de ani, sportiva poate evolua şi pe postul de coordonator de joc. Ea a semnat cu gruparea gorjeană pentru un sezon.


“Iulia Maria Andrei are un palmeres impresionat la nivel juvenil. A început handbalul în oraşul natal, în 2004, la Oltchim Râmnicu Vâlcea. Cu echipele de junioare ale Oltchimului a fost multiplă campioană şi vicecampioană naţională. În perioada petrecută la Oltchim a fost selecţionată la echipa naţională a României de junioare, cu care a reuşit o performanţă remarcabilă. La 17 ani, Iulia Maria Andrei a cucerit medalia de aur, în 2014, cu naţionala României, la turneul desfăşurat în Macedonia. La nivel de junioare a mai jucat, tot la Vâlcea, pentru HC Oltenia şi Energetic Râmnicu Vâlcea. Iulia Maria a făcut pasul la senioare în anul 2015, direct în Liga Florilor, la echipa HC Alba Sebeş, unde a jucat un sezon. A urmat, în 2016, transferul la CSM Slatina, echipă cu care a evoluat la nivelul Diviziei A în sezonul 2016-2017, la finalul căruia echipa din Slatina a promovat în Liga Florilor. Cu echipa din Slatina, Iulia Maria a jucat timp de trei sezoane, în perioada 2017-2020, în Liga Florilor. În 2021 a trecut la CS Dacia Mioveni, formaţie cu care a jucat, din nou, pe prima scenă a handbalului românesc”, a notat csmtargujiu.ro.


Iulia Maria Andrei a început deja antrenamentele cu noua sa formaţie şi a declarat că a rămas impresionată de ceea ce s-a realizat la Târgu Jiu într-un timp relativ scurt.
“Începe un nou capitol şi sper să fie unul plin de reuşite. Am ales CSM Târgu Jiu pentru că este o echipă tânără, cu mult potențial, o echipă care a reușit să impresioneze încă de la început. Am avut parte de o primire călduroasă, cu o atmosferă placută, reîntâlnindu-mă cu foste colege. Reacomodarea la efort a fost una bună, pregătirea începând treptat. Antrenorul Liviu Andrieș ne-a transmis că va urma o perioadă destul de dificilă și trebuie să fim conectate 100% la antrenamente, pentru a evita eventualele accidentări. Târgu Jiu este un oraș frumos, plin de cultură şi cu oameni primitori”, a declarat handbalista.


Ultima achiziţie a echipei de handbal speră să revină în Liga Florilor, iar CSM Târgu Jiu să-şi adjudece prima promovare din istorie.
“Din punct de vedere personal, îmi doresc să ating cea mai bună formă pentru a-mi ajuta echipa cât mai mult. Am urmărit meciurile disputate la turneul final și, într-adevăr, presiunea unei promovări și-a pus amprenta asupra fiecărei echipe. Chiar dacă atunci echipa din Târgu Jiu a pierdut în faţa celor de la Știința București, o astfel de experienţă te motivează, te ajută să progresezi, te căleşte efectiv și te face să devii mai puternică. Așadar, sigur ne vom lupta în continuare pentru obiectivele propuse”, a spus Iulia.


Tot săptămâna trecută, secţia de handbal le-a prezentat pe portăriţele Cristina Popovici și Elena Bercu, pe extrema stângă Ceandani Mădălina Pal şi pe centrul Oana Alexia Iordache.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *