FRF a schimbat regulile din mers! Liga 1 revine la 16 echipe

Comitetul de Urgenta al Federatiei Romane de Fotbal a aprobat joi, 6 august, modificarea sistemului competitional la Liga 1. Astfel, incepand din sezonul viitor, in primul esalon vor evolua 16 echipe.
Pe lângă cele 30 de runde din sezonul regular, sistemul conține și o a doua etapă: Play-off cu 6 echipe care vor juca tur-retur și Play-out cu 10 echipe care vor juca doar un meci între ele, după modelul implementat în sezonul 2019-2020 în Play-off-ul de la Liga 2.
Vor retrograda direct echipele ce vor termina Play-out-ul pe locurile 9 și 10, iar locurile 7 și 8 vor disputa un baraj de menținere/promovare în Liga 1 în dublă manșă cu ocupantele locurilor 4, respectiv 3, din Liga 2. Începând cu sezonul 2023-2024 vor retrograda direct locurile 9 și 10 din Play-out, urmând ca locul 8 să dispute un baraj în dublă manșă cu locul 3 din Liga 2.
Pentru ca toate meciurile din Play-out să aibă miză sportivă, se va juca o finală între locul 1 şi locul 2 din grupa de Play-out. Câștigătoarea va avea șansa unui joc împotriva echipei clasate pe ultimul loc care permite participarea în Europa.


Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *