Drumuri, drumuri

Probabil ați observat că mă interesează orice ține de infrastructura rutieră. Ca atare, urmăresc cam tot despre drumurile patriei, plecând de la premisa că o țară se dezvoltă dacă are drumuri.


Iată ce ne spune Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor: „Vești bune pentru Drumul expres Brăila-Galați (DEx6)! Stadiul lucrărilor se apropie de 85%. Dacă se menține ritmul din șantier, circulația ar putea fi deschisă mai devreme decât este prevăzut în termenul contractual (2025)!


Constructorul este bine mobilizat în șantier, cu peste 200 de muncitori și peste 80 de utilaje.

În prezent, se lucrează în special la structura podurilor de pe traseu. Iar una dintre cele mai importante structuri construite pe acest șantier este Podul hobanat peste Siret (al doilea ca mărime în România), la care se toarnă pilonii centrali. El face parte dintr-o structură complexă care include viaducte, un pod cu grinzi de beton și un pod metalic în arc. Construcția acestei structuri a depășit stadiul de 70%.


Tot la capitolul „vești bune” în urmă cu două săptămâni trecută Ministerul Transporturilor a avizat proiectul Drumului Expres Focșani- Brăila, iar, în cursul acestei săptămâni, Guvernul va aproba indicatorii tehnico-economici.


După acest pas, vom putea lansa în licitație contractul pentru construcția acestui nou drum de mare viteză, cu o lungime de peste 73 de km, care va face legătura între Muntenia și Moldova. Costul estimat al acestui nou proiect este de 5,5 miliarde de lei (fără TVA), iar suma va fi asigurată prin Programul Transport.”

Iar luni am aflat altele de la d-l Grindeanu: „Mobilizare bună pe șantierele Autostrăzii Bacău- Pașcani, parte a #A7 (Autostrada Moldovei)!


În ciuda problemelor cauzate de condițiile meteorologice, stadiile fizice ale lucrărilor sunt destul de avansate, raportat la termenii contractuali.
Sunt stadii fizice cuprinse între 25% și 28%, dar sunt și sectoare, cum este aici pe Lotul 1 (Săucești- Trifești) unde nodul rutier de la Săucești a ajuns la 35%!


Sunt convins că, pe măsură ce vremea se îmbunătățește, lucrările vor evolua într-un ritm accelerat!”


Ce aștept eu acum? Vești bune și despre zona Olteniei, mai exact ce ține de Gorj.

Ionuţ Catrina

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *