Dezolant. Viitorul, la al treilea eșec consecutiv

Viitorul Târgu Jiu a oferit o nouă prestație extrem de modestă în liga secundă. Gorjenii au cedat și cu Slatina acasă, 1-2, în penultima etapă a sezonului regular.Meciul a început prost pentru gazde, care au făcut alegerea greșită în a-l titulariza pe Toure în centrul apărării. În minutul 11, Riza a deschis scorul după o greșeală mare a togolezului, care a fost pasiv și la golul doi, marcat de Călin Toma (`45). Între aceste reușite, Gîrbiță și-a amintit că este golgheterul formației gorjene și a înscris pentru 1-1. Cum era firesc, amfitrionii au presat în startul părții secunde, dar Velcu a fost sigur între buturi și a respins șuturile lui Vulpe și Dragoș Popa. Primul a lovit și bara. Trupa lui Cojocaru s-a ofilit după 15 minute mai active, urmând un joc anost, pe un stadion aproape gol, care ne amintește că fotbalul gorjean este departe de a reveni în top.

Călin Cojocaru a fost extrem de frustrat după meci. Pe bună dreptate după o asemenea prestație, deși timișoreanul a sugerat că echipa sa a produs mai mult fotbal. La Viitorul sunt din nou probleme cu banii, iar visul play-off-ului a fost înlocuit de coșmarul unei posibile retrogradări.

“Nu cred că a fost așa slabă prestația noastră. Cred că ne-am creat ceva ocazii. Am pasat mai mult ca adversarul, am avut atitudine. Adversarul pur și simplu a stat la cutie și a marcat pe greșelile noastre ireale. Acesta e fotbalul. Am avut o grămadă de situații, dar n-am fost lucizi în fața porții. Mai puneți la socoteală că am avut 3 zile de odihnă. Noi am jucat marți, adversarii au jucat sâmbătă, am venit de pe drum.Nu merge nimic. Când pierzi de asemenea manieră nu ai ce să spui. Ce s-a întâmplat în perioada asta de când am început meciurile…dar nu vreau să mă plâng. Ştiam unde vin. Nu am ce să le zic băieților decât că, dacă vor ceva de la ei, trebuie să se schimbe ei în primul rând, să dea totul pentru un viitor mai bun.Avem un lot foarte tânăr, iar când lipsesc 2-3 jucători, jucători maturi, lucrul ăsta se vede. Înainte stăteam foarte bine în teren, nu dădeam spații adversarului, eram foarte agresivi.Nu e ușor să creezi o echipă în 6 luni, cu un buget limitat. Noi ne-am exprimat foarte bine în prima parte a campionatului. Am muncit bine, dar am avut ghinionul să se accidenteze trei jucători înainte de primul meci și s-a rostogolit totul, ca să zic așa.Mă uit în spatele meu și văd echipe ca FC Argeș și Chiajna, cu bugete ireale pentru noi. Şi eu, și băieții, cu siguranță ne doream și ne dorim mai mult, dar fotbalul depinde de anumite situații, de anumiți factori”, a spus Cojocaru.

Viitorul a căzut pe locul 13, după ce a pierdut toate meciurile din 2024.

Viitorul Pandurii: Rob. Geantă – Dav. Savu, Toure (Vulpe 46′), Bîrzu, Jozic, Brînzan (cpt.), Tiihonen, Nikpalj (Alb. Voinea 73′), Dr. Popa, Andreaș (Ed. Croitoru 46′), Gîrbiță. Rezerve: Lupescu – Lupulescu, Moisie, Godja, R. Cojocaru, Nic. Geană. Antrenor: Călin Cojocaru.

CSM Slatina: Velcu – Sălcianu, A. Stan, C. Toma, D. Toma, Doman (cpt.), R. Popa (D. Dragu 69′), I. Năstăsie (Ciocâlteu 83′), Riza, Val. Alexandru (Donca 69′), C-tin. Radu (Sil. Matei 83′). Rezerve: Micu – Mih. Ion, Cr. Dinu, Kayondo, Leață. Antrenor: Daniel Oprescu.

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *