Ce începe rău…

CSM Târgu Jiu a cedat a doua confruntare consecutivă pe teren propriu. A fost și al doilea meci pierdut în Grupa 11-18 din LNBM. Trupa lui Kresimir Basic a fost învinsă acasă de CSM Ploiești, 75-81, după o primă repriză execrabilă din punct de vedere ofensiv.

De altfel, antrenorul croat a recunoscut că sunt cele mai slabe prime sferturi din cariera sa. Gorjenii au marcat doar 25 de puncte în 20 de minute. Pe perioade, scorul a fost 13-18, 12-27, 25-17, 25-19.  Din păcate, s-au repetat aceleași greșeli din jocul precedent: gazdele au început prea moale, au ratat prea mult și, cu toate că s-au bătut pentru fiecare posesie în repriza secundă, nu au putut reveni în meci.

Nu-mi amintesc să fi avut în carieră o repriză atât de proastă din punct de vedere ofensiv. A fost un dezastru, nu ne-a ieșit nimic, nu am marcat aruncările deschise. Ploieștiul a pedepsit orice greșeală. A doua repriză, am fost mai buni, mai combativi, ne-am bătut. A părut că putem reveni în meci, însă este foarte dificil să faci asta împotriva unei astfel de echipe.  Ne cerem scuze față de suporteri. Trebuie să ne găsim din nou ritmul, să fim acea echipă agresivă. Până săptămâna viitoare, trebuie să reglăm aceste aspecte”, a spus antrenorul croat după confruntare.

Jalen Dupree a macat 19 puncte pentru CSM Târgu Jiu. Americanul a recunoscut că apărarea a cedat prima în minutele de debut, iar atacul nu a funcționat.

“Ne-am luptat mai mult în a doua repriză, am făcut o apărare mai agresivă. În prima repriză nu am putut să ne apărăm bine în relația unu la unu. Faptul că începem așa meciurile este unul dintre aspectele pe care trebuie să le remediem în săptămână care urmează. Nu ne-au surprins cu nimic, problemele au plecat de la faptul că nu am putut să stăm în fața atacantului. Faptul că am revenit de la o mare diferență arată că suntem o echipă combativă, care se poate bate de la egal la egal cu oricine, dar totul pleacă de la factorul mental”, a spus extrema de forță a gorjenilor.

Luzaic a reușit 15 puncte, Weinberg 10 și Berculescu 9. Urmează Focșani, tot pe teren propriu.

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *