Cojocaru explică de ce Pandurii mizează pe străini: Conducerea nu s-a înţeles cu cei români

Antrenorul Pandurilor, Călin Cojocaru, a declarat că fotbaliştii sosiţi la Târgu Jiu trebuie să demonstreze că au valoare şi să aibă o atitudine pozitivă. Gorjenii au anunţat, la final de săptămână, alte trei transferuri, toţi jucătorii fiind aduşi de peste hotare. Este vorba despre fundaşul central Alberto Suently (25 de ani), mijlocaşul Eric De Las Heras Isquierdo (19 ani) şi vârful Tyrese Duijker (19 ani). Cojocaru a declarat că nu el este de vină pentru “importurile” venite la echipă. Antrenorul a propus şi foarte mulţi jucători autohtoni, dar aceştia nu au ajuns la un numitor comun cu oficialii clubului.

Asta puteţi să întrebaţi conducerea. Nu s-au înţeles cu jucătorii români, am propus o grămadă, nu depinde de mine dacă semnează sau nu. E clar că echipele la care s-au adus, au dat bani mai mulţi. Eu trebuie să construiesc şi să fac o echipă pe un anumit buget. Şi eu vreau să-i antrenez pe Maxim şi Chiricheş, dar trebuie să avem şi bani să-i luăm. La mine nu contează naţionalitatea, ci atitudinea. În trecut, Pandurii a avut foarte mulţi jucători străini, nu ştiu de ce se face atâta caz. Dacă am fi unica echipă din România cu jucători străini, aş înţelege. Am fost singurul care am promovat o grămadă de copii, care acum nu se mai regăsesc în lot şi nici măcar pe la echipele din zonă. Concluziile le trageţi dumneavoastră”, a declarat Cojocaru, blamat deseori că nu a oferit suficiente şanse tinerilor fotbalişti gorjeni.

“Fundaşul central Alberto Suently este originar din statul Curacao, dar are cetăţenie olandeză, fiind component al echipei naţionale din Curacao. Jucătorul are 25 de ani şi a jucat în Olanda, la juniori, la echipele Sparta Rotterdam şi PSV Eindhoven de la U 17 până la U 21,  iar ca senior a jucat pentru NEC Nijmegen şi Sparta Rotterdam. Ca junior, a fost component al echipelor naţionale ale Olandei de la Under 15 ani până la Under 20 de ani. Ca senior a fost component al ţării sale de origine, Curacao, începând din 2017. Mijlocaşul spaniolul Eric De Las Heras Isquierdo are 19 ani şi este din Principatul Andorra, fiind şi internaţional de tineret al ţării sale. Ca junior a evoluat la formaţia Gimnastic de Tarragona, de unde a fost selecţionat la echipa naţională Under 17 ani. În 2019 a debutat la Naţionala Under 19 a Andorei, iar din 2020 este selecţionat la Naţionala Under 21 a ţării sale. Atacantul  olandez Tyrese Duijker are 19 ani şi a evoluat ca junior la FC Abcoude din Olanda şi la FC Volendam, Under 17 şi Under 19 ani, fiind absolvent al Johan Cruyff College din Amsterdam”, a scris panduriics.ro.

Principalul echipei nu mai e pe placul galeriei Pandurilor, care l-a înjurat copios la primele două meciuri disputate în noul sezon. Timişoreanul nu a părut foarte afectat de scandările suporterilor, dar nu i-a picat bine că fanii l-au numit “mercenar”.

,,A fost o atmosferă foarte frumoasă, lume multă, și vreau să-i felicit că au venit la stadion. Vreau să le transmit să-i încurajeze pe băieți, pe mine pot să mă înjure. Nu sunt mercenar, mercenarii sunt oamenii care vin, iau bani și pleacă. Nu e cazul meu. Eu am făcut alte lucruri aici și am conștiința împăcată din acest punct de vedere. E normal ca din punct de vedere sportiv să nu fie lumea mulțumită, dar când ai jucat fără bani, nu ai cum să te salvezi de la retrogradare. Eu am dat totul pentru Pandurii, cred că echipa asta există și un pic datorită mie și conducerii, care s-a luptat până la capăt”, a declarat Cojocaru.

Pandurii a pierdut jocul de Cupă cu Viitorul (0-1), dar a învins-o în prima rundă din Liga 3 pe echipa secundă a clubului patronat de Nicolae Sarcină, scor 3-1.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *