Dan Vîlceanu, continuitate liberală la Gorj

Astăzi vorbim despre Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj și deputat în exercițiu din partea aceluiași partid politic. Un mare merit al deputatului este acela că a demonstrat că la centru pot ajunge și gorjeni atunci când ești la guvernare. Și nu așa, de fațadă, ci în poziții și ministere importante. Vă reamintesc că astăzi, fără prezența și girul lui Dan Vîlceanu, nu aveam pe Gheorghe Pecingină, Horațiu Gorun, Dumitru (Telu) Pîrvulescu sau Victor Banța la ministere importante precum Ministerul Finanțelor Publice și Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației. Cum scriam mai sus, ministere bine cotate, unde oamenii pot ieși în evidență făcând treabă.
Un alt merit major al deputatului Dan Vîlceanu este faptul că acesta a reușit să devină vizibil în spațiul public atunci când a reușit modificarea acelor acte legislative care prevedeau ca doar în anumite localități oamenii să poată ieși mai devreme la pensie din cauza condițiilor vătămătoare/periculoase de mediu. Acum, grație lui, aproape jumătate din suprafața Gorjului intră sub prevederile acelei legi. Și mai are legi la care și-a adus un aport bun.


Numele lui Dan Vîlceanu este cunoscut foarte multor pensionari din județ. Fie care-au lucrat în minerit și energie, fie în alte sectoare de activitate în care – acum – s-au lovit de probleme legislative sau de veșnica problemă: grupele. Să nu uităm că, dintre multitudinea de parlamentari ai PNL, Dan Vîlceanu a avut și are curajul să meargă la unul dintre principalele malaxoare media ale social-democrației. Unde nu iese rău aproape deloc. Deci, clar are curaj!


Aflat pe prima poziție a listei la Camera Deputaților, Dan Vîlceanu nu are cum să rateze intrarea în noul legislativ al României. Speranțele liberalilor sunt de a obține două mandate, adică Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, la camera inferioară a parlamentului și un mandat la Senat, camera superioară, unde să ajungă Ion Iordache, afacerist gorjean.
În opoziție o bună parte a mandatului său de parlamentar, Dan Vîlceanu a reușit, grație unei trainice legături cu președintele liberalilor, Ludovic Orban, să-și securizeze filiala județeană încât să nu aibă emoții la desemnarea pentru o nouă candidatură. Mai departe, ce va fi… va fi. Vedem dacă e de cules lauri pe 6 decembrie noaptea.

Până atunci, spor!

Ionuț Catrina

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *