Craiova, în finală după 18 ani!

Universitatea Craiova este prima finalista a Cupei Romaniei. Elevii lui Devis Mangia s-au calificat in ultimul act al competitiei, dupa ce au trecut cu scorul general de 6-3 de FC Botosani.

În ciuda avantajului consistent din primul tur, oaspeţii au suferit teribil în Moldova. În prima repriză, pe teren nu a existat decât o singură formaţie, gazdele dominând copios debutul meciului.

După câteva ocazii la poarta lui Mitrovic, moldovenii au deschis scorul în minutul 13. Axente a trimis balonul în poarta goală din careul mic, după ce Moruţan a trecut cu noroc de fundaşii adverşi.

După două goluri anulate Botoşaniului, Craiova părea că a rezolvat calificarea în minutul 61, când Mitriţă a restabilit egalitatea.
Apărarea “juveţilor” a dat însă chix peste numai 5 minute, Kelic a şutat pe lângă minge în postură de ultim apărător, iar Golubovic l-a lobat pe Mitrovic şi a făcut 2-1.

Deşi au ratat ocazii foarte mari, fotbaliştii lui Costel Enache nu au mai putut răpune defensiva alb-albastră.
Craiova merge astfel în finală după 18 ani, iar fanii oltenilor pot sărbători un nou trofeu pe 27 mai. Adversara Universităţii se va decide între Gaz Metan Mediaş şi FC Hermannstadt.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *