Ce soluții au găsit autoritățile locale pentru a scăpa de ciori

De ani buni, autoritatile locale din municipiul Targu Jiu se lupta cu ciorile din oras. Din cauza inteligentei acestori pasari, a scapa de ele a fost o mare provocare. Au fost retezate varfurile copacilor foarte inalti din Parcul Central, insa pasarile s-au intors de fiecare data. Acum, reprezentantii Edilitara au gasit o solutie inedita.


Au fost achizitionate dispozitive care imită strigătul păsărilor de pradă în combinație cu zgomote de puscă. Acestea au fost montate în două zone din Parcul Central. Unul în preajma locului de joacă, iar altul în zona Pieței Centrale.

Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu

Aproximativ 1.200 de lei a costat un astfel de dispozitiv. Este un aparat conceput special pentru a ține la distanță păsările într-un mod ecologic, fără poluanți. Dispozitivul este funcțional doar pe timp de zi.

Adrian Dăianu, director Edilitara

Angajații de la Edilitara se vedeau nevoiți să spele zi de zi atât mobilierul urban, cât și trotuarele din Parcul Central, afectate de murdăria produsă de păsări. Tone de apă se consumau zilnic pentru această activitate.

Adrian Dăianu, director Edilitara

Ciorile sunt păsări protejate prin lege. Vânarea în perioada de reproducere și creștere a puilor, capturarea sau uciderea lor, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *