În Parcul Central sună alarma din 15 în 15 minute

Parcul Central este, in continuare, afectat de murdaria produsa de pasari. Astfel ca, autoritatile locale au achizitionat un nou dispozitiv care imita strigatul pasarilor de prada in combinatie cu zgomote de pusca, pentru a alunga ciorile.


Aparatul a fost montat în zona Pieței Centrale. Aici, angajații de la Edilitara se vedeau nevoiți să spele zilnic trotuarul cu jet de apă sub presiune, consumând aproximativ 3 tone de apă/zi.


Este cel de-al doilea dispozitiv pe care autoritățile l-au instalat în Parcul Central. Primul a fost achiziționat și montat în urmă cu aproximativ o lună jumătate, în preajma locului de joacă. Mobilierul urban din acea zonă era mereu plin de excremente de păsări, provocându-le neplăceri copilașilor.

“Mulți dintre dumneavoastră veți considera că este o pierdere de timp și că oamenii ar putea face lucruri cu adevărat productive. Suntem și noi de acord cu asta, dar nu putem lăsa cetățenii să suporte asemenea neplăceri, precum cele provocate de păsările dăunătoare… protejate prin lege. Trebuie să protejăm natura, păsările și animalele, dar considerăm că și oamenii au dreptul de a fi feriți de focarele de infecție produse de unele dăunătoare”, au transmis reprezentanții Edilitara.


Aparatul BR-33 este conceput special pentru a ține la distanță păsările într-un mod ecologic, fără poluanți. Dispozitivul este funcțional doar pe timp de zi. Acesta emite sunetele timp de 30 de secunde, la interval de 15 minute.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *