Cod galben și portocaliu pentru luni și marți

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru luni. Canicula şi disconfortul termic se vor menţine în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 27 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi cuprinse între 9 grade în estul Transilvaniei şi 22 de grade în vestul Olteniei.
Cerul va fi variabil, temporar cu înnorãri, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, local la munte şi în centrul ţării şi pe suprafeţe mai mici în rest.


Aversele vor avea şi caracter torenţial, izolat se vor acumula cantităţi mai mari de apă şi vor fi posibile vijelii şi grindină.


O avertizare meteo de Cod galben de căldură persistentă și disconfort termic ridicat este valabilă și pentru ziua de marți, 25 iunie 2024. Valul de căldură va persista în jumătatea sudică a Olteniei și Munteniei, disconfortul termic se va menține ridicat, indicele temperatură – umezeală (ITU) va atinge pragul critic de 80 de unități și pe alocuri va fi caniculă. Temperaturile maxime, mai mari decât cele normale la această dată, vor fi în general de 34…35 de grade.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *