Casa memorială „Ion Popescu Voitești”, din Bălănești, va fi restaurată

Casa memorială „Ion Popescu Voitești”, din comuna Bălănești, va fi restaurată și consolidată. Este vorba de muzeul aflat în comuna situată lângă municipiul Târgu Jiu. Sunt în faza de achiziție serviciile de proiectare pentru realizarea obiectivului de investiție. Valoarea bugetului este de 45.000 de lei.


Casa Memorială „Ion Popescu-Voitești” este un muzeu județean din Voiteștii din Vale. Monument de arhitectură, construit în 1941 de arhitecul Iulius Doppelreiter, casa adăpostește exponate (cărți, manuscrise) evocând activitatea geologului și profesorului universitar Ion Popescu-Voitești (1876 – 1944), precum și o colecție de malacologie și paleontologie.


Ion Popescu-Voitești s-a născut în satul Voiteşti, din comuna Bălăneşti, aflată la numai câţiva kilometri de municipiul Târgu Jiu, acolo unsde se află şi casa memorială. A absolvit în anul 1898 Facultătea de Ştiinţe – secţia de Ştiinţe Naturale a Universităţii Bucureşti, după care a lucrat în mai multe şcoli şi licee, inclusiv în Târgu Jiu. Prima sa lucrare de geologie, „Studiul geologic al văii Argeşului începând mai jos de Boteni şi până mai jos de Nămăeşti”, i-a adus un premiu din partea Universităţii Bucureşti.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *