Au fost atribuite peste 1.500 de locuri de parcare de reședință la Târgu Jiu

Peste 4.800 de cereri au fost depuse la sediul primăriei, pentru parcarile de reședință din Târgu Jiu. Dintre acestea, 1.500 de locuri de parcare au fost deja atribuite. Astfel că, în perioada următoare, societatea Edilitara va marca acele locuri repartizate. Cetățenii care își doresc un loc de parcare mai pot depune cereri până la data de 30 iunie. Pe raza municipiului există 14.000 de locuri disponibile.


“Sunt 4.800 de cereri raportate la cele 14.000 de locuri de parcare de reședință pe care le avem, în momentul de față, identificate pe raza municipiului Târgu Jiu. Din cele 4.800 de cereri, 1.500 au fost deja procesate, iar beneficiarii acelor locuri de parcare au primit contractele semnate de către autoritate și semnate și de dumnealor, urmând ca societatea Edilitara, cu care avem contract, să poată marca locurile care sunt, în momentul de față, repartizate pentru 24 de ore din 24. În primă fază, mă gândeam că vor fi foarte mulți cetățeni care vor își vor lua locuri de parcare pentru întreaga zi, însă nu a fost așa. Din datele furnizate de către Serviciul de Concesiuni, din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, peste 50% din locurile contractate au fost pentru parcările 16 ore din 24, ceea ce înseamnă că se crează, numai până în acest moment, aproape 3.000 de locuri de parcare care vor rămâne libere în perioada 08.00 – 16.00 și orice cetățean care merge într-un cartier din municipiul Târgu Jiu poate parca, în această perioadă, fără ca să plătească costuri suplimentare”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.


Amintim că există două forme de contract. Unul pe o perioadă de 16 ore pe zi, în care beneficiarul va avea locul asigurat între orele 16:00 și 08:00. El poate ocupa locul respectiv și în afara acestui interval, dar dacă îl părăsește, acesta poate fi ocupat de o alta persoană, fără a depăși intervalul 08:00-16:00. Beneficiarii acestui contract vor plăti o taxă de 120 de lei pe an. Cel de-al doilea contract rezerva locul beneficiarului 24 de ore din 24. Locurile acestor beneficiari vor fi marcate cu roșu, iar aceștia vor plăti o taxă de 360 de lei pe an. Noile contracte vor fi încheiate pe o perioadă de 5 ani.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *