S-a dat startul pregătirilor pentru bâlciul de la Polovragi!

Au început pregătirile pentru cel mai mare târg din țară, Nedeia de Sfântul Ilie. O astfel de festivitate, poate cea mai veche din țară, se ține, în fiecare an, în luna iulie, într-una dintre cele mai frumoase localități din judetul Gorj, comuna Polovragi.


Manifestarea tradiţională a fost atestată documentar în secolul al XVII-lea. Pe toată durata de desfășurare a bâlciului, vor avea loc activități de comercializare a produselor agroalimentare și nealimentare, artizanale, meșteșugărești, activități recreative și distractive. Timp de câteva zile, la târgul organizat de Sfântul Ilie, sunt asteptați mii de vizitatori. Totodată, va avea loc, în premieră, și un Festival de gastronomie. Astfel, luna iulie se anunță una plină cu evenimente culturale în comuna Polovragi, a spus primarul Gheorghe Epure.


„Noi am îndrăznit să denumim luna iulie „luna culturii” în comuna Polovragi. Cu un an în urmă. am denumit-o așa pentru că s-a lansat cea de-a șasea ediție a Taberei de Sculptură și tot din acest an va debuta și Festivalul Gastronomic „ Gastronomia Românească”. Tabăra este între 1 și 10 iulie, iar duminică va avea loc închiderea oficială a taberei dar și festivalul gastronomic, care va fi în acest an doar o singură zi”.
Totodată, în cadrul evenimentului, vor avea loc și lansări de carte.


Miercuri, pe data de 19 iulie avem organizate lansări de carte. Este vorba de trei cărți, o carte de istorie, o carte de administrație și teme penale, și o carte despre monografia localități Polovragi. Va fi interesat și momentul acesta, după care la ora 17:00 după amiază va începe festivalul-concurs „Cheile Oltetului” cu muzică pastorală ,vocală și instrumentală, după care sa zicem că acest festival se va încheia cu mulți invitați surpriză”, a spus primarul Gheorghe Epure.

Anamaria Frățilescu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *