Amenzi de aproape 100.000 de lei, aplicate de ITM Gorj

Inspectoratul Teritorial de Munca Gorj a efectuat, in perioada 23 august-3 septembrie, un numar de 47 de controale in domeniul relatiilor de munca si al securitatii si sanatatii in munca. Au fost aplicate amenzi in valoare totala de 95.000 de lei. Totodata, au fost dispuse 103 masuri de remediere a deficientelor constatate.


Unul dintre angajatorii verificați în perioada menționată, cu sediul în orașul Rovinari și cu domeniu de activitate restaurante, a fost depistat de către inspectorii de muncă folosind în activitate o persoană pentru care nu avea încheiat în prealabil contract individual de muncă, fiind sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei.


De asemenea, în cadrul unei Campanii Naționale pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniul fabricării produselor de brutărie și a produselor făinoase, inițiată de către Inspecția Muncii, desfășurată la nivelul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj în intervalul 30 august-2 septembrie 2021, a fost descoperită o persoană prestând activitate fără forme legale de angajare pentru un angajator din comuna Ionești, care a fost sancționat cu amendă în valoare de 20.000 de lei. Totodată, au mai fost aplicate alte 7 sancțiuni contravenționale în cuantum de 29.000 de lei.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *