Zilele libere in 2024

Anul viitor, bugetarii vor avea trei minivacanțe, de 1 mai, de Sf. Maria și de Crăciun, potrivit unui proiect de hotărâre de guvern aflat pe ordinea de zi a ședinței de joi a Executivului.
Prima minivacanţă va fi la începutul lunii mai, când se va sărbători şi Paştele ortodox. 1 Mai pică miercuri, şi este zi liberă legală. Astfel, aleşii au decis şi ca zilele de 2 mai şi 3 mai (Vinerea Mare) să fie libere. Duminică, 5 mai, este Paștele ortodox, iar luni, 6 mai este a doua zi de Paște. Aşadar, bugetarii se vor bucura de o minivacanță de şase zile în perioada 1 – 6 mai.
Urmează a doua minivacanță în luna august: Până acum, era liber pe 15 august, de Sfânta Maria, dar pentru că această sărbătoare cade într-o zi de joi, se va face punte şi cu ziua de vineri, 16 august, iar bugetarii vor avea o minivacanţă de 4 zile în perioada 15 – 18 august.
Tot o punte va fi şi în decembrie. Pentru că ziua de Crăciun (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea și respectiv joia, Guvernul a decis ca și ziua de vineri, 27 decembrie să fie liberă pentru bugetari, rezultând o minivacanţă de 5 zile: 25 – 29 decembrie.
„Pentru recuperarea zilelor de muncă stabilite ca zile libere, instuţiile şi autorităţile publice îşi vor prelungi corespunzător timpul de lucru până la ata de 31 mai și 30 august 2024, respectiv 31 ianuarie 2025, potrivit planificărilor stabilite prin acte administrative emise la nivelul fiecărei instituții publice”, se mai menționează în proiectul hotărârii de guvern.
De asemenea, luna ianuarie aduce cele mai multe libere din an: 5 zile. Anul începe tradiţional cu două zile libere pe 1 şi 2 ianuarie.

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *