Visul lui Ilieş: CSM să dea jucători pentru naţională

Expertul secţiei de handbal de la CSM Târgu Jiu, Dan Ilieş, are ambiţii mari pentru clubul la care activează. Într-un interviu acordat site-ului oficial al grupării gorjene, Ilieş a declarat, printre altele, că îşi doreşte promovarea în Liga Florilor, dar şi creşterea unor generaţii valoroase de jucători autohtoni. Clubul este la al doilea an de viaţă, dar fostul jucător al Energiei crede că merge în direcţia corectă. Fără îndoială, fiind o entitate sprijinită din bugetul local, CSM trebuie să pună accent pe tinerii gorjeni.


“Obiectivul secţiei de handbal pe termen lung este să performăm, să pregatim, și să formăm ‘piramida completă’ pe toate grupele de juniori, Divizia A şi Liga Națională, cu jucători ce provin în mare parte din județul Gorj. Ne dorim să readucem handbalul din oraşul nostru la un nivel înalt, să dezvoltăm secția de handbal pentru a deveni un etalon la nivel naţional. Dacă e să vorbim despre visul meu, este unul în care cred și anume acela de a reuși să ajungem să evoluam în prima ligă cu sportivi crescuți în pepiniera Clubului Sportiv Municipal Târgu Jiu, să avem continuitate în primul eșalon și să reușim ca de la fiecare generație de juniori să promovăm cât mai mulți sportivi către echipa noastră de primă ligă, iar dintre acești sportivi crescuți în ‘Familia CSM Târgu Jiu’, cel puțin unul să evolueze în reprezentativa României”, a declarat Ilieş.
Şeful secţiei de handbal a făcut şi o caracterizare a actualului sezon în care este implicată echipa de senioare de la CSM Târgu Jiu, unul care ar putea reprezenta o filă de istorie pentru sportul din Gorj.


“Evoluția echipei de handbal este una bună, acest lucru ne dă încredere că putem ataca promovarea în Liga Florilor, dar este un drum lung până acolo și nu suntem singura echipă ce merge pe acest drum. Suntem la început de campionat și urmează jocuri foarte grele, atât în serie, cât și în fazele următoare ale campionatului naţional, pentru că da, ne dorim și sunt sigur că o să ne calificăm mai departe la Turneul Final. Principalul adversar în seria noastră este echipa CSM Deva, echipă ce si-a exprimat dorința de a promova în primul eșalon și care a făcut transferuri importante în această iarnă. În seria nostră sunt echipe de tradiţie în handbal, echipe care pot pune probleme reale tuturor, iar una dintre ele este CS Gloria Bistrița, echipă care prestează un joc foarte bun de handbal, modern, în viteză, ce poate fi greu de contracarat. O promovare a echipei nostre în Liga Florilor ar însemna o premieră pentru Târgu Jiu. Până în acest moment nu a mai participat în primul eșalon nicio o echipă feminină din orașul nostru. Astfel, am intra în “istoria handbalului gorjean” și cred că ar fi un prilej de bucurie și mândrie pentru toți gorjenii”, a spus Ilieş.


O veste bună este că handbalul juvenil va reveni în competiţiile oficiale. CSM Târgu Jiu va participa cu Grupa de Junioare 3, iar tinerele gorjence şi-au aflat şi adversarele.


“După o lungă așteptare, se reia campionatul şi la nivel de juniori 1, 2 și 3. Din păcate, în acest campionat multe echipe din țară nu vor participa. S-au retras din competiție din cauza problemelor financiare şi de lot, cauzate în mare parte de pandemia de Covid-19. CSM Târgu Jiu participă în Campionatul Național la nivel de Junioare 3. Echipa noastră are în componență fete născute 2006-2007 și este repartizată în Seria J – Feminin. Componența grupei este următoarea : CSM Târgu Jiu, CSS Petroşani, CSS Hunedoara, CSM Mihai Viteazu Vulcan şi CSM Slatina”, a precizat şeful secţiei de handbal.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *