Va ajunge la Târgu Jiu și a doua tranșă de troleibuze

Firma poloneză Solaris va livra la Târgu Jiu, pe lângă cele 11 trolee conectate la rețea, alte 9 troleibuze ce vor putea circula și în afara rețelei electrificate. Acestea ar putea ajunge în municipiu în cursul anului 2022.
”Este un moment deosebit pentru autoritatea publică locală. Este un contract în valoare de aproximativ 5 milioane de euro. Acesta completează proiectul inițial de 20 de troleibuze care ne sunt alocate prin fonduri europene. Am mai avut o discuție cu reprezentantul Solaris pentru livrarea primului pachet de troleibuze. Până la finalul lunii decembrie 2021, vom avea cele 11 mijloacele noi de transport”, a declarat Marcel Romanescu.
Reprezentantul firmei Solaris a declarat că în septembrie va trimite la Târgu Jiu primul lot de troleibuze.


”Completăm practic prima noastră afacere cu aceste nouă autobuze cu autonomie. Asta înseamnă că pot merge și fără ajutorul rețelei. Luna viitoare vom livra primul lot. Sper ca impactul să fie unul pozitiv și semnificativ”, a transmis Daniel Ciolan.


Potrivit directorului tehnic al Primăriei Târgu Jiu, Marius Ionescu, este în pregătire cel de-al doilea proiect cu fonduri europene axat pe mobilitate urbană și care prevede inclusiv achiziționarea a încă 15 mijloace de transport electrice, urmând ca ulterior municipiul Târgu Jiu să beneficieze de 35 de troleibuze moderne.


“S-a făcut o analiză a Transloc și se știe destul de bine că tot ce are acum este depășit. Unele dintre mijloace de transport sunt destul de vechi. Acum putem discuta despre un oraș verde. Pe lângă acest lot de 20 de troleibuze, primăria va scoate la licitație încă un proiect destul de mare în valoare de circa 24 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile. Este vorba despre alte 15 noi mijloace de transport. Se vor înlocui rețeaua catenară, firul de contact și multe altele”, a spus Marius Ionescu.


În prezent, pe străzile din oraș circulă și troleibuze vechi de aproape 25 de ani. Multe din ele au la bord peste 600.000 de kilometri.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *