Un preot din Târgu-Jiu a ținut acasă hramul bisericii din care a fost dat afară

Un preot suspendat de Mitropolie a ținut slujba de Sfânta Varvara la el acasă. S-a întâmplat în Târgu-Jiu, iar zeci de enoriași l-au urmat pe părinte.


Preotul Cosmin Barză nu mai are voie să facă slujbe. Luni, De Sfânta Varvara, a fost hramul bisericii pe care el a ridicat-o în cartier cu sprijinul comunităţii, în urmă cu zece ani. Lăcașul de cult are porțile închise, doarece enoriașii din zonă s-au opus numirii unui alt preot. Săptămâna trecută, oameniii-au blocat accesul noului părinte în biserică. Preotul Barză a explicat de ce este urmat în continuare de credincioși.

Cosmin Barză, preot


Praznicul de anul trecut a adunat aproximativ 250 de persoane, a mai spus preotul. El spune că enoriașii sunt bulversați și mâhniți de decizia Mitropoliei Olteniei.

Cosmin Barză, preot


În ciuda frigului, oamenii în vârstă au venit să-l susțină pe părinte. Spun că au ridicat biserica împreună și îl vor urma oriunde va sluji.

Cetățeni


Reprezentanții Mitropoliei Olteniei au declarat că preotul Cosmin Barză acționează acum pe propria răspundere, nu în numele bisericii. El este acuzat că intervine abuziv în relaţia cu credincioşii. De altfel, Protoieria din Târgu Jiu este şi în proces cu preotul.

Cătălin Pasăre

Accent In Gorj

Accent In Gorj

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *