Trei canotoare din Gorj, medaliate la Campionatele Europene pentru juniori

România a cucerit, duminică, cinci medalii de aur şi una de argint, la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Munchen (Germania). Trei canotoare medaliate sunt din Gorj. Este vorba de Daria-Ioana Dinulescu, Elena-Diana Şuţă şi Ana-Maria Loghin. Primele două au urcat pe cea dintâi treaptă a podiumului, iar Ana-Maria a luat argintul. Performanţa a clasat ţara noastră pe locul întâi la această competiţie.
Mihaela-Cosmina Dram şi Georgelia Stoica au câştigat clar finala de la dublu rame feminin (07:52,79), la aproape opt secunde de Germania, a doua clasată.


La dublu rame masculin, Iliuţă-Leontin Nuţescu şi Andrei-Petrişor Axintoi au ieşit învingători (07:01,83) în faţa Norvegiei.
Daria-Ioana Dinulescu, Maria Guzran, Elena-Maria Robitu şi Ancuţa-Adelina Ungurean s-au impus la patru rame feminin, cu un avans de peste două secunde faţă de Italia (07:17,36).


Echipajul de patru vâsle feminin, alcătuit din Diana-Ionela Petian, Andreea-Fabiola Iorgovan, Ana-Maria Mătran şi Elena-Diana Şuta, a cucerit aurul (06:57,76) cu un avans de aproape trei secunde faţă de Elveţia.
La 8+1 masculin, Cosmin Iulian Pleşescu, Eduard Angel Moldovan, Andrei Hemen, Cornel-Traian Ieremciuc, Andrei-Vlad-Robert Vatamaniuc, Alexandru-Gabriel Şteţco, Constantin Emanuele Sterea, Marian Ştefan Dunca, Gavril Dumbravă au obţinut medaliile de aur (06:08,66) cu exact două secunde avans faţă de Rusia.


Medaliile de argint au fost obţinute la 8+1 feminin, de Elena Silvia Mocanu, Elena-Andreea Cerbu, Ana-Maria Loghin, Florentina-Georgiana Neculaeasa, Valentina Amalia Azoiţei, Alexandra-Georgiana Ruşcuţă, Petruţa-Ionela Popa, Mariana-Laura Dumitru, Victoria-Ştefania Petreanu (06:57,40), clasate la 1 sec 13/100 de Belarus.


La patru rame masculin, Andrei-Valentin Maliş, Marius-Ionel Bodnar, Costi-Daniel Neagoe, Petru Andrei Ciornei au ocupat locul patru (06:32,56), la două secunde şi jumătate de podium.


Echipajul de patru vâsle masculin, compus din Ovidiu Cristian Badea, Alexandru Niţan, Petrisor-Darius Groza şi Alin Vasile Buzdugan, a terminat pe locul patru în Finala B (06:35,61) şi pe zece la general.


La Campionatul European de canotaj pentru juniori de la Munchen au luat startul peste 500 de sportivi din 27 de țări. Delegaţia României cucerise şapte medalii, cinci de aur şi două de argint la Campionatele Europene de canotaj pentru juniori de la Belgrad, în septembrie 2020.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *