Surori de aur! Două gorjence adună medalii pe bandă rulantă la canotaj!

Performanţe de excepţie pentru două canotoare din Bumbeşti-Piţic. Surorile Raluca-Georgiana Dinulescu şi Daria-Ioana Dinulescu au avut o lună senzaţională. Evoluţiile recente vin să întărească parcursul foarte bune, din ultimii ani, pentru două sportive care s-au obişnuit cu medaliile.
Raluca-Georgiana Dinulescu, care va împlini 22 de ani în octombrie, s-a încununat campioană europeană la U23. Performanța a fost obținută alături de barca de 8+1. Competiția s-a desfășurat la Kruszwica, Polonia.

Echipajul nostru a terminat cu timpul de 06:13,66, în fața Germaniei și Poloniei. Pe lângă canotoarea din Gorj, din barca României au mai făcut parte Estera-Costina-Beatrice Vîlceanu, Larisa-Elena Roşu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Alice-Elena Turcanu, Magdalena Rusu, Simona Radiş şi Victoria-Ştefania Petreanu. România a cucerit zece medalii, cinci de aur şi cinci de argint, la Campionatele Europene de canotaj Under-23 de la Kruszwica. Tricolorii au terminat pe primul loc în clasamentul pe naţiuni.


Daria-Ioana Dinulescu – care, tot în octombrie, va împlini 18 ani – a câștigat aurul mondial în proba de patru rame feminin a Campionatelor Mondiale de Canotaj la Juniori de la Plovdiv din Bulgaria. Barca României, din care au mai făcut parte Maria Guzran, Elena-Maria Robitu şi Ancuţa-Adelina Ungurean, a ocupat primul loc în finala A cu 6min 51sec 15/100, întrecând Franţa şi Italia. În Bulgaria, delegația României a cucerit două medalii de aur (la dublu rame masculin şi patru rame feminin) şi una de bronz (8+1 feminin).


Duminică, 12 septembrie, Daria-Ioana Dinulescu s-a încununat şi dublă campioană balcanică. Weekend-ul acesta a avut loc la Struga (Macedonia de Nord), Campionatul Balcanic de Canotaj (Balkan Rowing Championship – Struga 2021). Sportivii români au obținut un total de 19 medalii, dintre care 8 medalii de aur, 7 medalii de argint și 4 de bronz, clasând țara noastră pe locul 1.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *