Suporterii vor ca Pandurii să joace în Liga a treia

Fanii care au rămas alături de Pandurii, organizaţi în galeriile Regiment Târgu Jiu şi Blue Boys 62, vor ca lucrurile să-şi urmeze cursul firesc, iar principala echipă din Gorj să joace, în următorul sezon, în Liga 3. Pandurii a retrogradat din nou din punct de vedere sportiv, dar, paradoxal, problemele băneşti ale altor echipe ar putea însemna rămânerea în eşalonul doi. Pandurii ar fi picat în „C” şi în campionatul precedent, dar competiţiile au fost întrerupte din cauza pandemiei Covid-19.


Trei dintre membrii tinerelor galerii din oraş au participat la emisiunea „Sportul Gorjean”, de la Televiziunea Accent, şi toţi şi-au exprimat dorinţa ca formaţia să nu mai ia încă o „palmă” din punct de vedere moral şi să evolueze în Liga 3.
„Nu aş vrea ca echipa să mai rămână în Liga 2, pentru că sportul, în general, înseamnă onoare. Nu poţi să aştepţi să apară ceva, iar tu să rămâi în liga a doua din cauza problemelor de la celelalte echipe. Consider că, până la urmă, partea sportivă e mai importantă”, a spus Mario Băluş.
„Din punct de vedere moral, Pandurii ar trebui să evolueze în liga a treia în acest sezon care urmează, cu un plan bine stabilit, cu un nou staff şi, treptat, să atacăm promovarea. Trebuie să avem un plan bine făcut. Oamenii să se pună la o masă şi să stabilim un obiectiv”, a declarat Răzvan Peagu.


Un alt lider de galerie, Alexandru Juscu, consideră că Pandurii a sacrificat degeaba un an.
„S-a mai pus în discuţie să evoluăm în Liga a treia şi acum un sezon; consider că era mult mai bine din punct de vedere financiar. Poate acum, în loc să vorbim de retrogradare, vorbeam de promovare. S-au forţat lucrurile, s-au cheltuit nişte bani şi mi se pare ireal, când ştii că nu ai aceşti bani, să stai în Liga 2, să faci şi mai multe datorii. Decizia cred că i-a aparţinut domnului Cojocaru”, a completat Alex.


Informaţia a mai fost „confirmată” de Marin Condescu, la sfârşitul săptămânii trecute. Atunci, principalul creditor al clubului a vorbit, în presa centrală, despre discuţiile de la startul sezonului. Totuşi, Condescu a declarat că este posibil ca Pandurii să rămână în liga secundă.
„Recunosc, că era mai bine să rămânem în Liga 3, dar ne-am luat după anumiți oficiali din club. Nu aveam resursele financiare nececare ca să ne salvăm pe teren. În plus, la Liga 3, cheltuielile erau infinit mai mici și cu siguranță acum am fi promovat și jucam din toamnă în Liga 2. Acum, vom începe din Liga 3 și vor avea ca obiectiv clar promovarea anul viitor. Sau poate vom juca tot în Liga 2. Depinde câte echipe se vor înscrie în noul sezon. Multe au probleme financiare și au fost și în iarnă la un pas de desființare (n.r – Fotbal Comuna Recea și SCM Gloria Buzău). Se mai aude și că FRF vrea să facă 2 serii la Liga 2, cu 12 echipe. Vedem ce va fi la vară. Noi suntem pregătiți de Liga 2”, a precizat Condescu.


O poziţie similară a avut şi directorul sportiv de la Pandurii, Camilian Floroiu.
„Foarte multe cluburi finanțate de UAT-uri sunt cu bugetele la pământ, au situații destul de grele. Mi-aș dori ca toate cluburile să continue și să se găsească o modalitate prin care fotbalul să nu piardă echipe de tradiție. Pot fi făcute multe scenarii, dar asta ține strict de cei care iau decizii la nivelul Federației Române de Fotbal. În funcție de deciziile FRF și hotărârile Comitetului de Urgență, vom vedea ce se stabilește. Suntem pregătiți pentru ambele variante, și pentru Liga 2 și pentru Liga 3. Şi anul trecut eram pregătiți să activăm în Liga 3, dar sperăm să fie o decizie favorabilă, care să mențină clubul în liga secundă, pentru a putea să ne îndeplinim obiectivul nostru: să ducem Pandurii în Liga 1. Sunt bucuros că se întrezărește o oarecare stabilitate la club și trag speranțe că vom avea continuitate, indiferent de nivelul la care se va juca”, a declarat Floroiu.


În acest an, Pandurii a fost prima echipă retrogradată matematic din liga secundă.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *