Foliile neomologate le dau bătăi de cap gorjenilor, însă nu și polițiștilor

Doar in acest an, politistii gorjeni au retinut peste 300 de certificate de inmatriculare soferilor care au circulat cu autovehicule cu diferite neregului, mare parte dintre ele fiind pentru aplicarea foliilor neomologate pe geamuri.


În total, în doar trei luni de zile, le-au fost reținute un număr de 338 de certificate de înmatriculare conducătorilor cu mașini “tunate” ilegal. Legea spune clar că, dacă ai folie neomologată, rămâi fără talon. La fel și dacă ai folie, indiferent de care, pe geamurile laterale fata și parbriz. În legalitate sunt doar cei cu folie omologată pe geamurile laterale spate și lunetă, cu o limită a gradului de transparență permisă.

Victor Țuhașu, purtător de cuvânt IPJ Gorj

Un astfel de certificat este ușor de obținut, însă greu de făcut chiar și pentru mulți polițiști. Mulți dintre ei au aplicate folii ilegale pe autoturismele proprietate personală, cu un grad de obturare aproape total, inclusiv pe geamurile laterale faţă sau în partea superioară a parbrizului, fapt interzis clar de legislaţia rutieră, însă, în cazul lor, nimeni nu ia măsuri.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *