Sisteme de monitorizare video pentru operele de artă și locurile de joacă din Târgu Jiu

Operele de artă și locurile de joacă pentru copiii din municipiul Târgu Jiu vor fi supravegheate cu camere video. Proiectul va fi implementat în vara anului 2022.


Măsura vine după ce mai multe locuri de joacă și opere de artă au fost vandalizate. Ultimul episod s-a consumat în Parcul Municipal, unde portretul lui Brâncuși, atât de apreciat de târgujieni și vizitatori, a fost distrus de persoane încă necunoscute. În weekend, o echipă de artiști, care a fost prezentă la Festivalul de Artă Stradală de la Târgu Jiu din acest an, a fost în parc și a refăcut opera.


“În urma vandalizării operelor de artă din municipiul Târgu Jiu și a locurilor de joacă, am luat hotărârea ca în 2022, toate locurile de joacă din municipiul nostru și operele de artă care, în momentul de față, sunt supuse riscului vandalizării, să fie supavegheate video. Realizăm în acest moment proiectul. Luasem în calcul doar proiectul pentru locurile de joacă, însă îl extindem și pentru operele de artă și vom face în așa fel încât, în 2022, să avem o supaveghere video pentru toate aceste obiective. Costurile noastre cu supravegherea sunt mult mai mici decât cheltuielile pe care le avem cu reabilitarea lor, de aceea am luat această hotărâre. Urmează să scoatem la licitație, la începutul anului viitor, acest proiect, iar, până undeva la sfârșitul verii anului 2022, vom avea în totalitate aceste obiective monitorizate”, a declarat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *