Sindicatele vor să afle cum va funcționa CEO în rezervă de capacitate

Sindicatele din Complexul Energetic Oltenia au primit ultima variantă a Planului de restructurare. Administrația colosului energetic a făcut public luni Planul de restructurare și decarbonizare.

Planul de restructurare a avut până în momentul de față două variante. Planul de restructurare propune închiderea de grupuri energetice și cariere miniere, reducerea numărului de salariați și investiții noi. Luni, sindicatele din cadrul CEO au primit informații despre Planul de restructurare, publicat și pe site în sinteză.
La Complexul Energetic Oltenia vor mai rămâne după 2026 grupurile energetice numerele 4 și 5 de la Rovinari și 5 de la Turceni, toate în rezervă de capacitate. De asemenea, din 10 cariere miniere, vor rămâne 4 după 2026, în capacitate rezervată. Este vorba de Cariera Jilț Nord, care se va închide în 2027, Cariera Pinoasa care se va închide în 2030, Cariera Roșiuța care se va închide în 2029 și Cariera Roșia care se va închide în 2030. Din 2026 vor mai fi 4.500 de angajați din 11.000, iar din 2030 2.613 angajați. Sindicatele din CEO vor să solicite ministerului de resort lămuriri cu privire la rezerva de capacitate.

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *