Se montează panouri fotovoltaice la o primărie din Gorj

Se montează panouri fotovoltaice la o primărie din Gorj. Este vorba despre Primăria Polovragi, care este pe cale să devină independentă din punct de vedere energetic.


Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi, spune că s-au obținut fonduri europene prin intermediul Grupului de Acțiune Locală “Parâng” pentru montarea de panouri fotovoltaice pe clădirea primăriei.
Primăria Polovragi este a doua din județul Gorj, după Roșia de Amaradia, care realizează o astfel de investiție pentru a deveni independentă din punct de vedere energetic.
Anul 2021 a fost unul bun din punct de vedere investițional pentru primarul Gheorghe Epure.

A fost introdusă rețea de apă în cătunul Rudărie, iar conductă de canalizare există acum pe o lungime de 13 kilometri. În plus, a finalizat un teren de sport și o parcare la școală.

Pentru anul 2022, primarii se așteaptă să obțină finanțări pe Programul ”Anghel Saligny”. Gheorghe Epure vrea să modernizeze, de asemenea, drumuri locale ce fac legătura inclusiv cu Mănăstirea Polovragi și să extindă rețeaua de alimentare cu apă în satul de vacanță.
Și de la Compania Națională de Investiții se așteaptă finanțări pentru o sală de sport și o parcare mare în poiana mănăstirii.


În ultimii 4 ani, Polovragi a depus solicitări de finanțare de peste 23 de milioane de euro. Un singur proiect s-a ridicat la peste 6 milioane de euro prin fonduri europene.

Casiana Hîncu

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *