Mai atletici… noi! CSM încă speră la play-off după succesul cu Constanţa

CSM Târgu Jiu a reuşit să câştige primul meci din noul an, şi încă unul foarte important. Gorjenii veneau după trei înfrângeri consecutive în LNBM, dar s-au impus, sâmbătă, în faţa lui Athletic Constanţa, scor 81-70.


Încă o dată, experienţa lui Porter Troupe şi-a spus cuvântul, căpitanul CSM-ului fiind decisiv în ultimul sfert, când a reuşit un block de excepţie la 74-70 în faţa lui Corpodean, apoi a marcat din afara semicercului şi şi-a distanţat echipa la 7 puncte. Veteranul american a terminat partida cu 14 puncte. Compatriotul său Kevin Allen a reuşit un double-double, cu 19 puncte şi 14 recuperări, iar Brandon Sly – 13 puncte.


Dintre jucătorii gorjeni au evoluat doar Octavian Ilie (14.18 minute), care a bifat 2 puncte, 2 pase decisive şi 5 recupărări, şi Mihai Bădiţa (5.42 minute).

În opinia antrenorului Jordanco Davitkov, energia mai ridicată şi concentrarea pe final de meci au înclinat balanţa în favoarea gazdelor.

“Este un aspect pe care l-am discutat înainte de meci, că vrem să vedem o echipă cu mult mai multă energie astăzi. Am făcut un meci destul de bun, am pierdut câteva mingi, însă de data aceasta am ştiut să gestionăm mai bine finalul. Am fost şi mai norocoşi, pentru că în precedentele partide când erau astfel de situaţii, cu Timişoara şi cu Focşani, am pierdut meciul. Suntem fericiţi pentru că am reuşit să câştigăm acest meci pentru că era important pentru noi şi ne pune înapoi pe linia de plutire”, a spus macedoneanul.
CSM încă speră să obţină unul dintre locurile care să o ducă în play-off.

“Ne gândim, în primul rând, la meciul care urmează, însă ne gândim şi la play-off. Este de abia jumătatea sezonului, însă diferenţă dintre locul 7 şi locul 14 este dată de două victorii. Trei meciuri câştigate consecutiv te pot urca, dar în acelaşi timp te pot şi coborî trei înfrângeri. A fost o sală plină, iar energia pe care ne-au dat-o astăzi suporterii a fost foarte importantă. Poate pentru prima dată, s-a simţit o conexiune între jucători şi fani. Le mulţumim pe această cale şi îi aşteptăm şi în meciul viitor, un meci foarte dificil în compania Oradei”, a adăugat Davitkov.

Formaţia noastră are cinci victorii şi nouă înfrângeri.

Cătălin Pasăre

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *