S-a dat startul la Programul Tânărul Fermier

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale a lansat sesiunea 2020 de depunere a cererilor pentru finantare destinata submasurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”. Fondurile disponibile pentru acest program sunt de 43 de milioane de euro, din care 20 de milioane de euro pentru tinerii fermieri din diaspora.

Există mai multe criterii care trebuie îndeplinite de cei care depun proiecte în vederea obținerii finanțării prin acest program.
În primul rând, cei interesați trebuie să aibă până în 40 de ani, să nu fi avut niciodată înregistrat un cod CAEN cu profil agricol, iar exploatația deținută să aibă o dimensiune economică cuprinsă între 12.000 – 50.000 SO și să fie înregistrată în Registrul Unic de Identificare și în Registrul agricol.

Potrivit directorul Direcției pentru Agricultură Gorj, Valentin Priporeanu, până în momentul de față, niciun gorjean nu s-a arătat interesat de acest program.

Valentin Priporeanu, directorul Direcției pentru Agricultură Gorj

Prin intermediul acestei submăsuri, programul își propune, în primul rând, încurajarea tinerilor şi a familiilor de a se stabili în mediul rural, ceea ce va crea un efect pozitiv asupra economiei naţionale în general.

Aura Pîrvuleț

creme

creme

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *